lite snabb info

Förmiddag & vi tar det lugnt här på M&W. Har lekt & busat & tränat sitta lite (för A´s del alltså).
Kommer skriva lite senare, alternativt imorgon. Eller hursom när tiden finnes. Då ska jag berätta om vårt studiebesök som vi & några andra föräldrar gjorde igår på en förskola för barn med cerebral pares. Det var helt fantastiskt & jag föreslog direkt att vi skulle ta vårt pick & pack & flytta hit. Där ska vi dessutom få bada nu två måndagar i rad, några barn & föräldrar.
Idag ska vi se ifall N vill somna strax innan träningen, i så fall kommer T att vara med under träningen också.

Igår kväll tog vi bussen in till centum tillsammans med två andra föräldrar, M & L & deras son A=lill Alvin. Där åt vi gott & snackade skit & skrattade. Vi har fått jättebra kontakt med dom & umgås utan problem. Vi har kontakt med dom allra flesta, men som sagt vill några hålla sej mer för sej själva.
Vi pratar & diskuterar om hjälpmedel, habiliteringar, regler o.s.v. Det är verkligen skönt att ha andra att prata med.




det vände

Andra träningsdagen & vilken skillnad. A kämpade ännu mer med att hålla upp huvudet när han sitter själv med hjälp av mej som håller hans axlar. Ja, till&med kunde jag släppa honom helt under kortare perioder. Men mer muskler & kraft behövs i nacken för att hålla upp huvudet.
Efter ungefär halva tiden blev han dock less idag så vi tog det lite piano. Tills det var dags att grabba ringar & lägga dom i koner. Då levde han upp igen & busade.

I övrigt har vi det verkligen bra här!


första träningsdagen

Så var det morgon igen. Utvilad även denna dag då jag slocknade tidigt igår. Barnen lyckades i alla fall hålla sej vakna lite längre igår. T smög ut för att äta kvällmacka & va sedan uppe till 01.00 då han träffade på en annan pappa ute i matsalen.

Ja, så hade vi vår första träningsdag igår. Det är 6 barn i A´s grupp. Det är två styckna som aldrig testat detta förut, vi & en pojke på 2 år & hans mamma.
& vi var båda två lite skeptiska när träningen var slut. Först var det lite svårt att utföra vissa övningar själv med A då han var som spagetti igår, men eftersom dom är två tränare fick jag hjälp till & från. Sedan kände jag mej osäker. Hur mycket får jag hjälpa honom?
Konstigt nog protesterade A inte en gång. Vilket jag trodde då jag började inse att vi skulle ändra lägge rätt mycket. Från sittande till liggande.
Man sjunger hela tiden till varje övning. Dom peppar & i slutet på passet sade tränaren till varje barn vad dom varit duktiga på.
Pratade efteråt med föräldrarna som varit här både två & tre gånger tidigare hur dom upplevde träningen från början & många kände igen mina tankar så det känns bra. 

Innan träningen igår tog vi en lång promenad in till centrum. När vi kom tillbaka trodde alla vi gått till stora centrum & tyckte vi varit så duktiga. Men riktigt så låg det inte till. Vi knatade till ett mindre centrum vilket tog cirka 45 minuter. Testade sedan att ta buss tillbaka.
Idag ska det tydligen regna så förmodligen håller vi oss inne & leker med dom andra barnen.
N fortsätter ha att roligt. Hon hittar nya kompisar för varje dag som går.

GÖTEBORG

Så, nu har jag tid att skriva ett litet inlägg.
Vi anlände igår till Move & Walk klockan 06.00. Alla utom N tröttast i världen. N hade nämligen förståndet att sova ordentligt. A somnade inte fören 03.00 & sov då endast korta stunder i stöten.
Hursom så gjorde vi oss bekanta med utrymmet vi nu ska husera på. Det är stor en tegelbyggnad omgivet att en mängd andra likande hus. Där det finns äldreboende, hospice b.la.
Familjen har ett rum med toa & dusch. Gemensamt vardagsrum & kök.
Det är fullt med barn & föräldrar här. Tydligen finns det ännu fler föräldrar & barn i ett annat hus också.
Så vi bekantade oss med dom flesta igår. A låg dock på latsidan som sagt så han snackade med nästan ingen. N hittade flera kompisar. Bland annat en till A=Alvin. Dom stack iväg när han va i gåstolen. Jag tror dom jagade varandra eller likande.
Dom flesta är här för andra eller tredje gången. Som dom kan det mest medan vi kikar & spanar för att veta vad som gäller.
Dom allra flesta är väldigt trevliga & pratat mer än gärna. Medan några håller sej helt för sej själva tillsammans med barnet. & några som gärna vill va med dom som dom redan träffat.

Är husom utvilad idag då vi bestämde oss för att ta en tidig kväll. A somnade första gången vid 17.00 men vaknade till vid 19.30 & såg lite Pippi på datorn. N somnade klockan 18.00. Jag somnade strax efter 20.00 & T somnade någon gång mellan 20.00 & 22.00.

Igår filmades A. Dom gjorde en del övningar. Som att sitta själv, sparka boll & vända sej på mage. Sedan filmas man någon gång bland dom sista dagarna också.
Idag drar träningen igång. Ska bli väldigt spännande.
Men inte fören 14.30 är det. Så vi ska bland annat handla lite mat innan, leka i lekparken & spana omkring på området här.


nu börjar det bli på riktigt. . .

. . . bilen är packad. Jag har haft magknip sedan tidig morgon (A vaknade klockan 05.00). Inte sådan magknip som jag brukar ha då jag har resfeber (då handlar det mest om att det vrider om i magen av allt pirr & sedan återkommande besök på toan). Men dagens magknip är nog relaterat till stress trots allt. Jag stressar så det sticker till i hjärtat lite nu & då. Eller jag tror det är i hjärtat. Där någonstans i alla fall.
Nu har jag sådan resfeber så jag skakar en aning om händerna. Jag är livrädd att jag har glömt något. Men som besöken sagt idag är A´s mediciner & pengar det viktigaste.
Just i denna stund badar N & T duschar. Efter det åker N´s pyjamas på direkt. Så mysigt som möjligt ska vi ha det i bilen så klart. Köpte en pyjamas till A i veckan (han använder annars aldrig pyjamas) som va en storlek förstor endast för mysfaktorn.
Jaja hursom, när dom är klara ska jag hoja iväg på affären för att köpa mackor, kaffe, drickor, tidningar, nya nappflaskor & något gott att snaska på. Sedan är det min tur att duscha & klä på mej mina myskläder. Runt 18.00 åker vi iväg har vi tänkt. Men vi stressar inte (trots att jag gör det inombords).

& sedan, bara för att det känns som att det var en sådan bra start på denna månad vi har framför oss. Imorse ställde jag A i sin nya gåstol. Han har ännu inte tagit något kliv i den utan jag tänkte att han mest skulle va i den för att vara upprätt. Tror ni inte då att han börjar gå. Jo visst gjorde han det. & inte bara så där ett eller två steg. Utan några meter. När jag i lyckansrus sprang in till T i sovrummet för att väcka honom & berätta detta hade A gått rakt in i väggen. Såklart utan att skada sej. Men hej bara vad det måste åka ut trösklar när vi kommer hem om detta fortsätter.

Nåväl, detta blir sista inlägget för idag. Återstår att se ifall jag hinner ge er lite info imorgon. Men kika in & se ifall något nytt kommit upp!

en bra moder. . .

. . . men ibland känner man sej en aning värdelös. Eller något dålig i alla fall.
Jag skulle vilja påstå att jag är expert när det kommer till mina barn. Jag vet vad dom tycker om, jag vet vad dom inte tycker om, jag vet när dom ska bli arga, jag vet när dom ska bli ledsna & jag vet vad som får dem att känna dessa känslor. Precis som som jag vet att dom kommer skratta när jag kastar upp dom i luften eller när vi kittlas.
Eftersom A inte pratar med ord & mening använder han sej av kroppspråk, miner & ljud istället. Både jag & T är väldigt duktiga på tyda dessa signaler & meningar. Många tycks bli imponerade & frågar hur vi kunde förutspå det ena eller det andra. Hur vi visste att han ville ha det istället för det. Men så är det för alla föräldrar vill jag tro. Även för dom föräldrar med barn som inte talar med ord.

Men som sagt, ibland blir det fel i alla fall. & ibland får man då väldigt dåligt samvete, man känner sej dålig som förälder.
Så blev det nu i kväll.
A har varit rätt mycket ledsen idag. Även spastisk. Vi har spekulerat i vad detta kan bero på. Bajseriet, sjukdom på gång, ont i kroppen o.s.v.
Men så nu klockan 20.00 när jag skulle ge honom kvällsmedicinerna är han på väg att kräkas. Finner detta något underligt då det är fyra timmar sedan han fick mat. Så jag bestämmer mej för att koppla på en liten slang på knappen & med spruta dra ut lite innehåll från magsäcken för att se vad som finns där i. Det var mycket, mycket luft. Jag kan bara tänka mej hur ont han haft. Direkt all luft var utdraget blev han alldeles avslappnad & somnade utan problem alldeles själv. Detta blev dagens, veckans mamma-dåliga-samvete. Varför kom jag inte att tänka på detta tidigare?
Vad får er att få föräldra-dåliga-samvete?

Så spenderar vi vår sista kväll här hemma på en månad. Vi blev som sagt bjudna på middag. Grillad fläskfilé & kyckling. Vi åt oss illamående allihopa.
Innan den goda middagen städade jag huset. Tvättade ännu mer (seriöst, hur mycket tvätt kan man få?). In till Umeå för att köpa en paraplyvagn till N. Den tar lite plats (& dessutom billig) i bilen. För herre vilken packning vi talar om nu. A´s resväska höll jag inte på få igen. Vi har varsin allihopa. Dessutom har A en för bara matslangar, sprutor & extra knapp. En för sängkläder & handdukar. Sedan ska A´s rulle & innestol & ståskal med.
Men det ska nog ordna sej & vi ska nog rymmas allihopa i bilen trots allt.

Feberuppdateringen ser ut som följer. . . N hade en febertopp nu på kvällen igen. Men hon är inte det minsta påverkad. Hon är fortfarande vaken & leker för fulla muggar. A har klarat sej! JA JA JA!

Oj vad det pirrar i magen alltså. Ska fortsätta packa lite nu i alla fall.
Kanske se om lillan skulle vilja testa sova nu (mest troligt inte).
T spelar hockey med U & P. Dom ska spela så länge som möjligt så T kan sova länge imorgon (nåväl, det brukar inte vara några problem i alla fall) eftersom jag inte har körkort & T själv måste köra hela sträckan.
Sedan är väl jag inte det bästa nattsällskapet då jag är rätt kvällstrött & dessutom älskar att sova i bilar.

Med vår jävla otur

N hade en febertopp igår eftermiddag som snabbt var över & lillan pigg & alert. Men nu vaknar hon med feber också. Det känns så förbannat typiskt. Det är ju som bäddat för att A också ska bli sjuk.
& hur funkar sjukan nu? Ska man först ha misstänkt RS, magsjuka & ett par dagar efter de feber?
Jag blir så opeppad & en obehaglig känsla i kroppen lägger sej till ro. Vi åker hursom ner, men tänk om A blir sjuk & missar en vecka av träning t.ex.?
FAN FAN FAN!
Han hostar dessutom, lite rossligt tycker jag mej höra.

SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA låt N blir frisk på studs & A aldrig insjukna!

fynd & feber

Barnen har rymt från hemmet. N befinner sej hos farmor & farfar medan A är med S & L-G. Dom har alltså sovit borta under natten & väntas åter kring lunch.
Jag & T fick lite gjort igår faktiskt. Först åkte vi in till Umeå efter lunch där A fick dosen i hockeypucken höjd med 5 %. Sedan gjorde vi studiebesök på nya barn2. Det var hur fint som helst där & rummen var rymliga. Men vi satsar på att aldrig behöva ligga inne där. Vi kör bara på studiebesök.
Sedan lämnade vi A hos S & L-G (N befann sej redan hos farmor & farfar). Körde vidare till BOOM där vi gjorde ett riktigt fynd. Vi var nämligen ute efter resväskor & T hade sett dessa på BOOM & tyckte absolut att vi skulle köpa dom. Resväskor av hårdtyp, svarta. 3 stycken (stor, mellan & minst) för endast 599 kronor. Som hittat!
Vidare på EL GIGANTEN för T´s del & H&M för mej. T fyndade en GPS & jag en mysig pyjamas till A & en blommig byxdress till N.
Hem igen för att lämna välling & pyjamas till N hos farmor & farfar. Där upptäcker T att han fått fel GPS en mindre & billigare trots att han betalat för den dyrare. Så vi fick snabbt gasa in igen för ett byte, ett byte som tog lång tid.
Hem igen & jag tog tag i tvätten. Vek, vek & vek.

Något oflyt har vi dock då N lyckades få feber igår. Jag börjar tro att detta är något form av skämt. Jag som tyckt N aldrig varit sjuk. Innan febern sist har hon endast haft tredagarsfeber & magsjuka en gång. Nu byter bara sjukan av varandra. Hoppas i alla fall det blir bättre redan idag. & att inte A insjuknar så hans träning påverkas.

Hursom vaknade jag klockan 06.00 imorse trots att barnen inte var hemma för att väcka mej. Underligt. Men lyckades somna om i soffan en stund. Så nu är jag redo att göra bort städningen innan barnen är hemma igen.

handfallen sunkig mamma

Det går så fasligt segt det här med att packa & göra hemmet i ordning inför resan. Jag är handfallen & vet inte vad som ska göras fast det klart & tydligt står på mina listor. Men på förmiddagen fick då jag & A lite gjort. Som att bland annat hämta kräkpåsar på vårdcentralen. Det är sådan man inte kan få utskrivet utan måste hämta när man behöver. & det känns som det kan behövas då A ska käka nattmat hela bilresan. Är lite trixit att fånga upp allt med handukar.
Tvättsugan har också fått sej en omgång & skiner nu. Dock skiner inget annat rum i huset. Snarare tvärtom. När jag hamnar i detta handfallna tillstånd strö jag bara saker omkring mej. Jag låter det bli ännu stökigare.
Jag skyller en aning på barna, detta handfallna tillstånd. Taskigt säkert, men det är så som det är. När jag är ensam hemma med dom lyckas jag sällan ta mej för att städa.
Som i måndags morgon då A tog sovmorgon till klockan 09.00. Då satt jag mest bara på vår säng & väntade & väntade på att han skulle vakna. Liksom hur många gör så? Min syster undrade varför jag inte passat på & städa under den tiden istället. Då det bara var N jag behövde roa. Jag hade inget bra svar. Förutom att jag var handfallen. Va tusen, jag låter ju fullkomligt genom sunkig. Som bara går runt & runt här hemma & inte får något vettigt gjort. Jag är ingen sunk. Inte alltid i alla fall. Större delen av tiden är jag alert & piggelin.

På lördag ska i alla fall barnen vara med sin moster & U. N lyckligast i världen för hon pratar varje morgon om moster Hanna, moster Hanna (ja, hon säger inte antingen eller utan båda två). Jag frågade om dom kunde vara barnvakt så jag & T kunde dra ut kontakter. H & U såg något frågande ut & T skrattade. Jag menade såklart att vi skulle göra mer också, men orkade inte förtälja om allt. & lättast är det om barnen då roas på annat håll för vi lär ha fullt upp med annat. Typ att lösa gåtan hur allt ska rymmas i bilen.

Äh, jag måste vara lite nervös. När jag läser igenom inlägget låter det ju verkligen fullkomligt tragiskt att jag blir så här handfallen. Det kanske beror på nervositet?

Tacksamt nog är vi bjudna på middag hos min faster i afton. Att slippa tänka på mat är bra. Att slippa laga är ännu bättre.
På lördag blir vi också bjudna på middag. Av syster & U. Grillat. Syster sade att det skulle ses som en sista måltid. Det lät lite dramatiskt. Som barnens faster som säger att hon ska komma förbi på söndag för att säga farväl. Kommer vi aldrig tillbaka?

Jag & A tog en liten cykeltur för att lätta på humöret (= hängläpp) & herre vad bra det gick för honom att sitta i sitsen detta år, dock måste vi finna en lösning så han inte "tappar" sitt huvud (faller åt sidan). Sedan somnade han i min famn ute i solen. Kanske han vaknar på rätt sida nu då.


okej, de är en spåra-ur-dag

Nu vaknade N efter att ha sovit en längre stund. Hon börjar titta i en serietidning & pekar på en gubbe. Jag säger att det är en gammal gubbe. Sedan pekar hon på en gumma. Jag säger att det är en gammal gumma. N säger Mmm, mamma!

Jag är ju för tusan i mina bästa år!

börjar det redan?

Jag & A pratar om Göteborgs resan. Det som tycks locka mest är tjejerna som ska träna i samma grupp. Vadå, blir man flicktokig så fort man fyller 3?
Jag säger så här, ska det börja dejtas redan får han minsann hjälpa mamma städa inför resan. Han tycks gå med på den dealen.

lär känna mej ännu bättre

Följande som ni kommer till att läsa kommer ge er en bättre bild av mej. För det som hände nu på förmiddagen är så jag att det bara skriker om det. Varsågoda, läs & skratta!

1. Förra tisdagen när jag & A åkte på habiliteringen för att bada lämnade jag min börs hemma eftersom jag trodde vi fortfarande hade högkostandsskydd vilket innebär att man inte behöver betala något för sjukresan. Men så var då inte fallet. Högkostandsskyddet hade gått ut & chauffören önskade 80 kr. Förklarade då att inga pengar hade följt med på resan. Chauffören tog det med ro & sade att dom minsann visste var vi bodde så där på skoj. Vi kom hursom fram till att vi skulle betala dom där 80 kronorna idag istället. Men då kommer vi till punkt 2. . .
2. Det har blivit hårdare regler när det kommer till sjukresor & i torsdags fick jag veta att A inte har rätt till sjukresor längre för våra badstunder på tisdagar eftersom A inte går i en grupp ledd av en sjukgymnast. Därmed blev dagens bad inställt eftersom vi inte tar oss dit på annat sätt. Därför ringde jag ägaren av taxibolaget vi åkte med imorse för att fråga var jag skulle lämna pengarna. Jag var välkommen hem till honom.
3. Så när min fader kom hem från jobbet klockan 11.00 gick han & barnen ut på gården för att leka & jag hoppade på hojen för att lämna pengarna & samtidigt svänga in på apoteket för att hämta ut medicin till A.
4. Lämnar pengarna & cyklar vidare till banken. Tar ett kontouttdrag från automaten. Går sedan in på banken för att aktivera ett annat kort. Går ut till automaten & väljer en kod på det här andra kortet.
5. Cyklar vidare till apoteket (för dom som bor i byn vet ju vilken kort sträcka detta handlar om). Går in på apoteket. Tar ett paket alvedon som fader beställt med mej. Det blir min tur & jag berättar vilka mediciner jag vill beställa till A. Givetvis har jag glömt bort att recepten är slut & en förnyelse behövs. Så jag får bara betala för alvedonet. När jag då öppnar börsen ser jag att mitt kontokort är borta. Alltså inte det som jag nyss aktiverat, utan det jag gjorde kontoutdrag på. Grips av panik men försöker spela lugn. Betalar med lösa slantar jag hade med mej.
6. Upp på hojen & tillbaka på banken. Under den korta stunden hinner jag tänka att jag kastat kortet tillsammans med kontoutdraget i sopkorgen. Försöker spana igenom den lilla springan på sopkorgen men ser inget. In på banken & frågar om man kan öppna sopkorgen på något vis. Det lyckas vi inte med. Så det var bara att spärra kortet & hålla tummarna att det hinner komma ett nytt innan vi åker. Troligen inte dock. Men några fick sej nog ett gott skratt där inne på banken i alla fall. Jag är så virrig så det står härlig till ibland. Samtidigt, nu får T stå för allt så länge. Passande ändå, när jag tänkt shoppa så mycket i Göteborg!

Jag ska verkligen inte stressa. Verkligen inte!

så skönt att landa i soffan har det nog aldrig varit

. . . med kalla fötter & något segt huvud. Med en massa saker som borde göras men som inte orkas med. Korsord låter mer nyttigt & avslappnade i detta nu.
Dagen har varit delvis bra, delvis inte.
Det började med att taxin skulle hämta mej & A till denna träff på habiliteringen. Det är en grupp av föräldrar & barn som träffats flera gånger tidigare. Jag & A har alltid varit inbjudna men aldrig haft nöjlighet att åka. Så idag kände jag verkligen att nu gäller det!
Så, taxin kommer. Utan bilbarnstol. Taxichauffören sade att det inte fanns någon information om detta. Så han fick åka sin väg. Jag ringde förbannad till reseservice & fick tala med en kvinna som bara kunde meddela samma sak, ingen info om bilbarnstol. Detta på grund av mej. På våra stående turer till habben på tisdagar finns den infon med. Men vad jag inte visste var att man vid varje ny bokning måste meddela om en bilbarnstol. Att dom tar A´s personnummer vid varje bokning & i&med detta ser att han är 3 år spelar ingen roll.
Vår bil var cirkus 7 kilometer bort hos T´s mamma & pappa. Jag har inget körkort så därmed fick min fader åka för att hämta vår bil & sedan skjutsa in mej & A. 30 minuter sena. Det kändes måttligt roligt att komma in i rummet där alla andra föräldrar kände varandra. När man vet att en presenation skall till att framföras blir man lite lätt nervös. Men det gick finfint. & träffen var väldigt trevlig. Tyvärr var dom andra barnen inte med, men det var roligt för föräldrarna att äntligen få ett ansikte på A & även mej för den delen. Till hösten kommer fler träffar där dom andra barnen också ska va med. Kommer blir tipp topp!
Hursom, när träffen var över kommer en taxi & hämtar oss & kör oss ut till sjukhuset där A fick hjälp att bajsa lite. Lagomt till vi var klara kom T & N & hämtade oss för att köpa en takbox. Det tog T 1 & ½ timme att få upp alla saker på biltaket. Det var kallt. N var grinig. Mammut var grinig. Papput var grinig. A var klokast av oss & somnade (tack & lov, nu kanske han kan sova hela resan ner till Göteborg också. Han har typ nästan aldrig lyckats somna i bilen). Snabbmat för att vi tre griniga skulle vakna till liv & sedan gasen hem.

Nej, nu ska här vilas.

resfeber

Snart anländer taxin, eller nåväl det är närmare en timme bort. Jag & A ska iväg till habiliteringen för en två timmars träff med andra föräldrar & barn. Eller jag tar förgivet att dom andra barnen är med. Hursom följer såklart A med mej i vilket fall som helst.
N får inte va hos dagmamman fören onsdag på grund av magsjukan (som förövrigt tycks vara över nu). Så hon fick välja vem hon skulle hänga med medan jag & A är borta. Det blev farmor.
Förmodligen blir det sjukhuset för mej & A efter habben då A fått svårt att bajsa igen & trots microlax vill inget komma ut.
Gasen hem efter det så jag & T hinner in till Umeå för att köpa en takbox. Resfebern är ett faktum nu. Långa listor skrev jag igår. Vad vi alla skulle ha med oss. Vad vi behöver handla innan. Vad vi behöver ha i "handbagage" i bilen. Vad vi måste fixa med innan vi åker.
Sedan är det bara att bocka av eftersom. Men jag blir lite handfallen när jag blir nervös. Vet inte riktigt vart jag ska börja.


känsliga bör ej läsa

Ännu mer kräk under natten för N´s del. I sin egen säng, i vår säng & i mammas händer. Nu önskar hon bara vatten. Inte ens en kaka kunde jag locka med.
A verkar inte ha insjuknat ännu. Jag skriver ännu då jag har svårt att tänka mej att han faktiskt skulle klara sej ifrån detta. Men hursom har han varken kräkts eller bajsat oroväckande bajs.

Vi som verkligen behövde dra oss in till Umeå för lite handling inför resan. Tror dock att det kan vara lite svårt att få barnvakt till en liten kräkare. Känns som att det är få som vill utsätta sej för risken att bli sjuk. I alla fall syster min, hon brukar annars komma ner på ett litet morgonbesök. Men idag skickar hon iväg ett sms istället & frågar hur det går. Syster har alltid haft en fobi mot magsjuka. Jag däremot har nog aldrig tyckt magsjuka har varit speciellt hemskt. Det här med kräk & bajs tar jag med en klackspark. Jag kan med ro torka & vabba utan att själv vilja kräkas. T har inga problem med A´s kräk men härom veckan då N blev åksjuk klarade han inte av att ta hand om det. Han klagade på lukten & klumparna. A har aldrig klumpar i sitt kräk eftersom han inte äter fast föda i sådan stor utsträckning.

Detta blev väl kanske det mest otrevliga inlägg jag skrivit så här långt. Ni får ha överseende med detta. Ett trevligare kommer säkert under dagen.

en bra dag som slutade med kräk

Jag & barnen har haft en fantastisk dag tillsammans med deras moster. Tog först en lång morgonpromenad. Därefter mat för A & städning för mammut & lek för N.
Gasen in till Umeå för att testa på busplaneten. Där var det toppen & barnen var på strålande humör. Rekomenderar verkligen detta ställa för er som har vägarna förbi. Leoslekland kommer faktiskt på andra plats numera. Busplaneten var mycket mindre & därmed mycket mysigare.
Eftersöker däremot fortfarande snabb-trappor till alla rutchbanor även på detta ställe.
Hissen ner när leken tog slut för att shoppa skor till barnen, gympadojor behövs inför resan ner till Göteborg (eller Allaborg som N säger. Alla=Alvin=A). N älskar skor & hittade snabbt ett par hon ville ha. Men på killsidan var det ett dåligt utbud & med en kräsen skomamma får A vänta till imorgon.
Hemma igen & huset kryllade av T´s kompisar som spelar hockeyturnering på Xbox. Dom är som sagt väldigt seriösa & för något form av schema över vem som gjort mest poäng & sådant. Dom säger att det är jätteroligt & jag tror dom. Dom verkar i alla fall ha väldigt roligt. Dom har snott både tvn från vårt sovrum & bärbara datorn. Tur fader min lämnade sin dator hemma när han åkte till Lycksele så jag har något att göra.
Hursom har resterande timmar spenderas inom husets väggar. Barnen har badat & duschat. Ätit. Lekt. Fått massage & stretchat (för A´s del).
A hoppade i säng klockan 19.00 medan N ville fortsätta leka med en pojke som är här med sin pappa ikväll. Men klockan 20.00 var det hennes tur. Borstade hennes tänder & plötsligt kräks hon. Jag tycker det luktar magsjuka & känner mej lite uppgiven. Inte mer sjukdom. Inte mer sjukdom en vecka innan vi åker. SNÄLLA!
Smsar min vän J & meddelar detta. Hon undrar i sin tur om det inte bara kan vara åksjuka. Jag svara att så är inte fallet, så länge kan det icke sitta i. Till svar får jag då att just som hon skickat sitt sms till mej hade hennes dotter J kräkts som aldrig förr. Men herre!
Ja nu är det bara att hålla tummarna att detta är något sjukt sammanträffande & att barnen är krya imorgon. Det roliga mitt upp i detta är att A har varit hungri som aldrig förr idag. Har knappt gett mat färdigt innan han sugit på tungan igen för att visa att han är hungri på nytt.


Till något annat som jag nog inte uppdaterat er så bra om. A har börjat trappa ur sin epilepsimedicin som nämnt. En ml var fjortonde dag. Nu har vi sänkt 5 ml, 9 återstår.
& vilken skilland vi ser. A är lite av en ny människa. Så mycket gladare, så mycket piggare (sover inte lunch längre), har utvecklats i rasande fart bara under dom senaste två veckorna, kräks mindre, har fått bättre motorik i armar & händer, kommuncierar mera. Jag & T tror detta beror på mindre epilepsimedicin. Nu är vi ju dock inga doktorer, men vi tror oss ha rätt i alla fall. Sedan kan det ju bara hända av naturen också såklart.
Inga synliga kramper har visat sej så vi fortsätter i samma takt & hoppas inga kramper skall ge sej till synes.

Nu inbillar jag mej att jag mår illa. Det gjorde vännen J också. Syster svalde snabbt ner några vitpepparkorn.

fredagen

Igår afton befann vi oss på hotellet här i byn för att delta i fredagskrysset, lite som melodikrysset i radio. Vi åt buffé & drack gott. Tyvärr var det ingen av oss som vann. N lyckades dock önska en låt som sjöngs för henne, bäbä vita lamm.
A var trött redan när vi kom dit kring 15.30. Någon gång vid 19.30 tänkte jag vara snäll & lägga honom i N´s vagn så han kunde somna. Men herre vad han protesterade. Han skulle minsann inte sova. Trots att han höll på somna mest hela tiden i famnen. Men han skulle vara med på festen.
Klockan 21.00 var vi åter hemma & barnen somnade ganska omgående.
Själv somnade jag innan 23.00. Det gäller att ladda batterierna när man ska iväg på busplaneten.

Nu ska vi plocka undan lite & starta någon maskin med tvätt. 

 


läsfröken

God eftermiddag alla läsare!

Jag & N har alldeles just stigit innanför dörrarna här hemma. Där någon gång vid 09.00 lämnade vi huset för ett besök på ÖF. Där det var trevligt som vanligt. Timmarna där avslutades med att jag blev läsfröken. Fröknarna skulle nämligen iväg någonstanns & när samlingen på slutet var avslutad frågar en av fröknarna om någon förälder kan tänka sej att läsa för barnen som vill höra saga (det görs varje gång efter samlingen). I samma veva ställer jag mej upp & fröken trodde då givetvis att jag anmälde mej frivilligt (vilket jag inte gjorde). Hursom slutade det i alla fall med att jag läste för barnen som ville lyssna. Önskar dock hade man hade en roligare berättarröst, men barnen verkade uppskatta bokläsandet i alla fall.
Sedan gick vi för att äta god thaimat tillsammans med J & J. Där charmade barnen in sej hos personalen så det stod härliga till.
Traskade sedan vidare till kommunhuset. Till banken. Tillbaka till kommunhuset. Tillbaka till banken. Sedan hem. Då ville N gunga tillsammans med morfar. Eller hon gunga & morfar ge fart. Så vi var ute ytterligare en stund. & nu sitter vi här. N trött som bara den kikar på lite barnTV. 

I afton får A ännu mer besök som vill fira hans födelsedag. Ännu mer paket & ännu mer glada miner! Tipp topp.

Imorgon är det lunchdejt som gäller som sagt. På eftermiddagen beger sej familjen till hotellet här i byn för att äta mat & deltaga vid fredagskrysset. Vilken bra dag det blir, det vill jag lova.

På lördag ska jag & barnen testa det nya leklandet i Umeå med systeryster min. T skall ha någon form av hockeyturnering med sina kompisar. Inte på riktigt, utan på tvspel. Jag skrattar varje gång dom gör sina scheman & planerar en hel vecka innan.

På söndag ska vi försöka ta oss iväg för att handla lite saker vi behöver inför resan nästa söndag.

Vilken helg!

Alvins dag!

A har haft en sådan fin dag. Han har varit så glad att han skrattat ordentligt för första gången. Han skrattade så han fick tårar i ögonen när han fick presenten från morfar (det var inte långt ifrån att tårar skulle komma från mej heller). En fin jacka innehöll det för övrigt.
Vi har ätit tårta & kakor & haft trevligt besök, gammelfarfar var en hit & A stirrade ut honom mest hela tiden. Gammelfarfar är en busfilur så det är inte så konstigt att dom kommer bra överrens.

I natt ska A ha sova hos sina älskade vänner S & L-G. Dom ska bada & leva rövare. Sedan kommer han hem igen imorgon afton. Då ska vi mysa & ladda inför fredag då vi ska på lunch hos E & A. Jag & barnen tillsammans med J & J.

Imorgon ska jag & NÖF. Sedan göra ärrenden. Så som att betala träningen nere i Göteborg. Förstå att vi åker nästa söndag?!

Nej, nu ska här stökas bort & sedan göras kväll.

Tack för en perfekt dag!



dagen före tre år sedan.

Ska mer eller mindre bara meddela att A fyller 3 år imorgon! Kan ni tänka er så fort tiden gått & vår son har blivit en stor kille.

Älskade älskade A!


en sådan där dag med massa härliga känslor

Så här ser det ut. Solen skiner & värmer oss. & så har den gjort sedan tidig morgon. Vi har spenderat mest hela dagen ute. N leker med A´s gudfar M. Dom har varit ute & cyklat bland annat. A sover i en solstol nerbäddad. Jag lutar mej tillbaka & tycker det är toppen. Snart är det sommar. Men framför allt åker vi snart ner till Göteborg & har lite försommar där.
T byter däck & tvättar bilen. Snart ska vi käka middag, onyttig.

Vi har ätit glass också. Isglass, för det är vad man ska göra då det är varmt ute. A har testat sin nya gå-stol utomhus. Hjulen var icke optimala för att ha ute, men A tycker den var rolig. Speciellt när jag sprang med honom. Skorna blir uppnötta.

N håller sej vaken hela dagen & vill inte höra talas om någon vila. Hon tar vara på dagen & njuter av att slippa hemmets väggar. Mycket mer frihet. Jag tittar på henne & fylls av glädje när hon går i vattenpölarna. När hon gräver i gruset. När hon tittar upp på mej & ler. Det ögonblicket är lika underbart varje gång.
Barnens kusin T & hans kompis M har kommit förbi några gånger. Då blir N alltid lika glad. Dom är snälla & leker en stund med henne innan dom försvinner igen.
A har börjat få bättre hand-/arm-motorik. Så idag har han klämt & kännt på sitt ansikte. Trycker på ögonen. Drar i munnen. Nyper sej i näsan. Jag kikar på honom & blir lycklig av framstegen han gör, den enorma kraften han besitter är helt makalös.
Vet ni. Mina barn är så enormt fantastiska. Dom utforskar livet & jag älskar det. Dom lär sej nya ting varje dag & utvecklas fort. Jag hinner inte med & undrar, vart ska detta sluta?

sol

Vi har varit ute sedan halv tolv & njutit av solen & värmen. A somnade i min famn, mysigaste ever!! N älskar att vara ute. Hon skottar snö, gräver i gruset, kör trehulingen & testar nya cyklen.

Kvällen igår var toppen & vi alla hade roligt. Barnen fick vara uppe tills dom stupade. Dock är A lite av en mini skalman så han somnade där vid 20.00 i alla fall. 
Dessutom fick barnen köra trehjulingen så alla fick se. N är något stolt! A åkte bakom en stund & tyckte det var hur roligt som helst. N tyckte dock att han var tung (?). 

Nu ska jag hoppa in i duschen & sedan bege mej till Umeå för en tjejfest.

att kunna dom socialakoderna

När jag bjudit in kvällens gäster på middag har varenda en frågat om dom ska köpa något, ta med något, göra något. När sista personen frågade inser jag att jag förmodligen aldrig ställt en sådan fråga när jag/vi blivit bjudna på middag. Tanken har väl inte ens dansat förbi i skallen min.
Jag tänker istället så här; YES! Grattis mat. Slipper duka fram. Slipper duka bort. Kan bara sitta lugnt & stilla & vräka i mej mat!

vikarm på väg att drabba ung mamma

Jag viker tvätt så det står härliga till. Ingen kan nog förstå vilka mängder jag pratar om. Det är berg & åter berg. Förstår inte att vi haft kläder att sätta på våra kroppar dom senaste dagarna. Men ingen av oss har faktiskt behövt gå näck.

A
åkte till faster för två timmar sedan. N målar, just nu är hon inne i en period som vi kallar cirklar i form av människor. Hon målar nämligen bara cirklar, små cirklar som oftast skall föreställa människor.
T har åkt iväg för att jobba.

Min & N´s planer för dagen har hunnit ändrats två gånger sedan igår afton. Vi brukar ju som tidigare nämnt lunchdejta med våra kompisar J & J & E & A på fredagar. Tyvärr har ingen haft möjlighet dom senaste tre veckorna tror jag det är. Allt på grund av dessa sjukdomar som bara tycks gå runt & runt.
Hursom var vi alla överlyckliga att vi idag äntligen skulle kunna ses hos E & A. Jag & N hade bestämt oss för att cykla dom kilometrarna som det är fram till deras hem. Men så igår kom ett sms som förklarade att lille A fått magsjuka & lunchen måste ställas in. Jag & J beslutade då att träffas i alla fall, hemma hos J & J för en lunch. Men så imorse får vi åter ett sms som förklarade att lilla J fått feber igen. Vad är detta? 
Vi hoppas i alla fall dom kryar på sej fort så vi snart kan återgå till det normala!

Men vår dag står inte & faller i alla fall. Vi har en del att stå i under dagen. Här ska bjudas på middag i afton & hemmet skall skina. Vi måste ut på cykeln en stund också. Affären igen & apoteket. N ska absolut köra lite trehjuling också, så den är på laddning.

Ja, vi bjuder på middag, surströmming. Barnens faster med familj, min faster & hennes karl & barnes farmor & farfar får sitta till bords.

Nej herre, här har jag inte tid att sitta.  

snabb uppdatering

A har äntligen fått bada på habiliteringen. Tillsammans med faster. Det hade varit ren lycka.
N & jag har varit ute på promenad med morfars hund. N var en riktig stjärna på att gå själv. Vagnen lämnade vi dessutom hemma, så de va ju bra att benen orkade bära henne mest hela vägen.
En cykeltur till affären har det också blivit. N älskar att åka cykel.
Mellanmål tillsammans med våra vänner J & J. Nybakade scones satt fint i magen.
Ut på promenad igen så N fick somna i vagnen.
Lek, middag & kvällen var kommen.
När T & N va in till Umeå här för någon dag sedan köpte T en eldriven trehjuling till barnen. N har varit lite rädd för den & gladeligen satt storebror på den istället. Men sakta men säkert har hon vågat sitta på den, sedan låtit oss gasa åt henne. Men så plötsligt idag började hon köra själv. Dock gick det lite dåligt att svänga. Så hon åkte in i det mesta. Därför gick vi ut så hon fick köra på gatan. & herre vad hon blev ledsen då det var dags att bege sej in igen.

Hursom händer inte mycket här hemma just nu. Barnen sover lugnt vilket jag & T också skall till att göra snart.
Längtar i övrigt fasligt mycket till imorgon då surströmmning står på menyn. MUMS!

ang bröllop

Jag fick två kommentarer angående mitt bröllopsförslag.

Från kusinen i fråga, E. Som tyckte jag & T likväl kunde gifta oss. Eftersom vi också är förlovade. Dessutom blir det ju faktiskt ett år sedan i augusti. & det är verkligen inte mej emot. Men T är mer eller mindre omöjlig att övertala. Sade faktiskt senast på skärtorsdagen till honom att vore det inte för att jag med säkerhet visste att han skulle säga nej så skulle jag fria, där på skärtorsdagen. Mannen skrattade bara.
Om jag nu någonsin skulle lyckas övertala honom skulle han aldrig gå med på något stort bröllop. Förmodligen skulle det bara vara vi två & ett vittne (eller behöver man två?). & dom två vittnerna skulle väl helst vara några vi inte kände.

Sedan föreslog faktiskt fasters karl N att dom två kunde gifta sej. Det skulle verkligen vara som en dröm. Jag, syster & kusinen våran (som egentligen inte är vår riktiga kusin, men som vi ser som en kusin. Han är N´s son i alla fall) har tjatat om detta så länge jag kan minnas.
En liten vigsel i stugen skulle ju vara toppen! Vi säger så!

tävling

Gå in hos myddis.blogg.se & va med & tävla du med. Man kan vinna en valfri mössa till sitt barn!
Nova hoppas hon vinner, för då får hon en fin smultronhatt till sommaren!


vilken dag, ja jag säger då det!

Nu på förmiddagen har vi varit på hjälpmedelcentrum för att A skulle få testa den andra rullstolen. Den var toppen & A satt som en kung i den. Alla var vi nöjda & glada. Ja, vi var några styckan. Hela familjen så klart. N som givetvis blev åksjuk & kräktes just när vi skulle till att hoppa ur bilen. Återförsäljaren, arbetsteraputen & teknikern från habiliteringen & en kvinna som verkar sköta uppköp & ansökningar. A är tydligen den första här uppe att få denna rulle så därmed ville dom se & höra vad återförsäljaren hade att komma med.
I ett litet rum utfördes utprövningen. I en doft av N´s kräk.
Nu ska en beställning skickas iväg & sedan skall rullen sättas ihop med dom tillbehören A behöver. Sedan sker visst en massa pappersarbete som tydligen brukar ta ett tag. Men dom hoppades att allt skulle vara klart tills innan vi åker ner till Göteborg.
Är verkligen nöjd & glad att vi äntligen tyckts hitta ett bra sittande till A!

Detta är rullstolen A har nu. En Panther. Dock har A mer tillbehör på sin & ett annat styre.

Detta är den nya. En Delfi Pro från Anatomic Sitt.

Dock får man aldrig åkpåse eller regnkappa till. Utan det är tillbehör man får betala själv. Blir väldigt intressant att få kostnadsuppgifterna från återförsäljaren sedan. Har som en aning om att det kommer handla om ett par kronor. Dessutom vill vi köpa en lekbåge. Den fäster man bakom sitsen som sedan går upp ovan huvudet & sedan kan man fästa leksaker på den som A kan leka med.

Men den bra dagen slutar inte här. När vi nu kom hem låg ett paket från nelly.com i brevlådan. Denna ursöta klänning har jag klickat hem. . .

Embroidery Halter Dress SEK 399, Rare Fashion - NELLY.COM

Jag tänker att den skulle sitta som ett smäck på kroppen min under ett bröllop i sommar. Då tänker jag så här, vem skulle kunna gifta sej i sommar?

Hmm. . .

Min kusin E kanske? Jag framför i alla fall mitt önskemål här, kanske du & C skulle kunna slå på stor i sommar?

Eller så kanske syster & U kunde ta sej i kragen & besöka en präst?

Hursom, ni kan väl tänka på saken?

Om inte annat är den snygg i alla fall. Den kommer säkerligen vara flitigt använd i sommar!


åter till vardag

Men tjena!
Här finns inte mycket att rapportera. A får fortfarande febertoppar lite nu & då. Eller ungefär en gång om dagen skjuter den i höjden & hamnar över 39 grader. Men i övrigt är det rätt lugnt. Dock börjar mannen bli sliten & trött. Det tar på att vara sjuk. N lever rövare & är sitt vanliga jag igen.
Jag & T är nog ganska samma lika också. Jag börjar dock bli galet rastlös av att bara vanka av & an här hemma.
Lite ÖF & lunchdejter skulle minsann sitta som en smäck. & bad på habiliteringen!

Nu orkar jag inte rapportera någe mer. Återkommer imorgon!


den där bamse

Hur gammal är egentligen BAMSE, världens starkaste björn? Är det någon som faktiskt vet? Om inte annat, vilket ålder ser ni honom i?

M&W

Nu har vi fått dom sista papperna från Move & Walk med lite mer information. A kommer träna mellan 14.30 & 16.30 måndag till fredag. Förutom vecka 3Kristi himmelsfärds dag infaller. Då blir det bara en träningvecka från måndag till onsdag. Passar i&försig alldeles ypperligt då vi har turen att få besök på torsdagen. Av syster min, U, min faster & hennes N. Dom ska bo på hotell framtill söndagen då dom vänder hemåt igen.
Första dagen, 26 april, ska vi ha samtal & A ska filmas. Detta sker klockan 16.00 & tar cirkus 30 minuter.
Eftersom vi åker redan kvällen innan kommer vi ha bra med tid på oss att bekanta oss med området & boendet innan de mötet.
Brukar hålla till på familjeliv.se till&från. Där finns en tråd där föräldrar till barn med cpskador pratas vid. Det är två andra barn därifrån som kommer träna i A´s grupp, så det blir riktigt roligt.

Ja, nu pirrar det i magen ännu lite till!

grekisk pyttipanna. . .

bjuds det på här hemma i afton. & eftersom det är en sådan god maträtt tänkte jag dela med mej av receptet.

1 påse klyftpotatis
500 gram fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinad till fläskfilén, marineras minst fem timmar innan måltid men gärna över natten
1 ½ dl olivolja
1½ dl soya
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

Kall sås
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök, efter behag

Lägg klyftpotatisen underst på en ugnsplåt, sedan fläskfilén, paprikor, lök, tomater & överst smular man fetaosten. In i ugnen med det. 225 grader i cirkus 45 min.

Smaklig måltid!

lördagen efter den långa fredagen

& det är förmiddag med något dimmig syn ute. Men inte kallt för det.
Vi har rövat runt här hemma sedan klockan halv sju. Målat ännu mer med vattenfärg. Vilket slutade med krigsmålningar på A, N & pappan. Så dom fick minsann hoppa in i duschen efter det.
A slockande efter det. T & N rullade nyss in till Umeå för att handla. & jag ska ta tag i tvätten, den lockar inte alls men när förnödenheter så som trosor & byxor börjar ta slut är det visst dags. Ska tydligen inte vara så populärt att springa runt naken på stan.
I övrigt är dagen oplanerad. God middag väntar, förhoppningsvis. Är ni sugna på ett middagstips så kolla in kategorin mat rådet, i första inlägget har min fasters karl kommenterat & lämnat receptet vi ska testa ikväll.

 
N i något mindre format, med storebrors gammla glasögon. En skönhet är hon!


dagen, den långa fredagen

Klockan 21.05 finnes följande att förtälja.

Barnen sover. N tidigare än A.
A som förövrigt varit på strålande humör idag trots sjukan. Pigg också, inte sovit en blund på hela dagen.
N har gjort en snögubbe med faders sin idag. Den blev fin. Medan sov en trött mamma i varma sängen. Jag sov i närmare två timmar & blev sur på min stackars sambo som väckte mej. Enligt mej en timme försent. Jag tjurade ett slag i sängen. Men sedan fick jag tillbaka lite ork & tog mej upp för att mötas av fart & fläkt i köket.
Middagen förberedes.
Lyckan att bli bjuden på middag i sitt eget hem. Syster & U var värdarna & bjöd på grillat. Det smakade lika ljuvligt som ni nu tänker att det borde ha gjort.
Min faster & A´s gudfar fanns även dom runt matbordet.
Jag läste ur min journal då jag opererade bort min blindtarm. Jag var 2 ½ år då. Jag var tydligen omedgörlig. Jag gallskrev visst mycket. Vilket gjorde att dom inte kunde utföra undersökningarna ordentligt.
Men sedan hade jag även pinkat tre potioner. Det var bra.
Barnen åt också varsin klubba. N vräker precis som sin mor medan A är sparsam & har sin kvar längst vilket N finner en aningens jobbigt.
Nu har T besök av sin kompis D som i sin tur har med sej någon kompis också. Jag håller mej i köket en stund & passar på att kolla runt på alla sidor jag har koll på.

påskägg

Barnen fick ett & ett halvt påskägg igår. Ett varsit från deras moster & ett gemensamt från morfars tjej. I A´s påskvägg från moster låg fingerfärg & i N´s låg pärlor. Från Mari fick dom godisklubbor.

A är i full gång på att måla nu. Han är en intensiv konstnär. Som kör med häftiga armrörelser. & han är inte tyst längre!

morgon klockan 5

A gjorde morgon klockan 5 med skyhög feber & en spastisk kropp. Fick trots de fram ett leende när vi började med att hoppa & studsa. Rosslet får inte ligga & gro till sej här inte!
Inhalatorn har brummat & PEPmasken är använd.
Vatten i knappen intaget. Önskar bara vi haft ett stetoskop så jag kunde lyssna på lungorna. Jag inbillar mej att jag skulle kunna höra mej till en lunginflammtion nämligen. När A låg på intensvien med dubbelsidig lunginflammtion envisades IVAdoktorn med att jag skulle lyssna på lungorna varje morgon efter han lyssnat. Varje morgon efter jag frågat ifall det lät något annorlunda. Efter jag lyssnat frågade han mej vad jag tyckte. Jag svarade & oftast var vi av samma uppfattning.
Men oj vad A blivit duktig på att hosta. Så det är inte helt omöjligt att han faktiskt klarar sej igenom detta utan lunginflammation. Vi håller i alla fall tummarna.




MEN NEJ!

Nu är det A´s tur att bli sjuk. 39 grader visar tempen tre timmar efter en dos alvedon. Här får varvas var tredje timme resten av kvällen & hela natten, alvedon & ipren. Inhalatorn har åkt fram från garderoben, dammig & knappt så vi kommer ihåg hur den brummar.
Måtte de inte bli någon lunginflammation nu bara.

Ja, vår kväll blir minst sagt lugn. Barnen äter klubbor & när tröttheten visar sej blir det sängen.

RSS 2.0