grekisk pyttipanna. . .
bjuds det på här hemma i afton. & eftersom det är en sådan god maträtt tänkte jag dela med mej av receptet.
1 påse klyftpotatis
500 gram fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock
Marinad till fläskfilén, marineras minst fem timmar innan måltid men gärna över natten
1 ½ dl olivolja
1½ dl soya
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Kall sås
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök, efter behag
Lägg klyftpotatisen underst på en ugnsplåt, sedan fläskfilén, paprikor, lök, tomater & överst smular man fetaosten. In i ugnen med det. 225 grader i cirkus 45 min.
Smaklig måltid!
1 påse klyftpotatis
500 gram fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock
Marinad till fläskfilén, marineras minst fem timmar innan måltid men gärna över natten
1 ½ dl olivolja
1½ dl soya
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Kall sås
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök, efter behag
Lägg klyftpotatisen underst på en ugnsplåt, sedan fläskfilén, paprikor, lök, tomater & överst smular man fetaosten. In i ugnen med det. 225 grader i cirkus 45 min.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: Frida
Den här rätten är helt galet god!
Nu vart jag sugen, måste nog planera in det på matsedeln snarast! :D
Trackback