affärskvinnan slår till igen!

Såg nyss i ögonvrån att N fick tag på min börs. Hon börjar pilla på den samtidigt som hon säger "älskar dej mamma. . . pengar".
Man ska väl alltid försöka, eller?!


husvagns ägare

Vi kan vara duktiga på att vela. Vi är dock lika duktiga på att vara snabba & impulsiva. Som idag. Vi har plötsligt köpt en husvagn. På onsdag skall den stå på gården. Herre, i helgen åker vi till T´s by (ja där han är uppvuxen, ingen by han äger som det lät) & campar. Börjar nära & bra. På torsdag eller fredag ska jag shoppa lite förnödenheter som skall finnas i husvagnen. Så som diskbalja, täcken/kuddar, ett mini apotek, bestick, plasttallrikar. . . Hm, vad mer behöver alltid finnas i en husvagn?

Så här ser planlösningen ut!

Den är mindre än den vi kollade på förra året. Men vi tror nu att detta kommer funka bra för A´s del. Ja, för vår del också såklart, våra ryggar & så.


midsommar

Vi har haft en väldigt fint midsommar. Strålande sol, god mat & gott att dricka. Vi huserade i svärmor & svärfars husvagn. Vi trängde in oss där. & trots trängslet har vi åter fått husvagnsfeber. Vi spanade runt på husvagnar förra året men hittade bara ett stort as som skulle passa. Vilket innebar att vi skulle behöva byta bil. Så vi lade det lite på is. Men som sagt, nu fick vi feber igen. & har nu beslutat att titta på en mindre variant. Någon som inte väger för mycket för bilen men som ändå inte är för trång. Vi ska kika på några i veckan. Barnen får haka på så vi får testa hur det funkar att få A i säng t.ex. Det får ju inte vara för trångt då.
Dock inser vi också att förmodligen hinner vi inte få någon husvagn innan sommaren är över.
Oftast tar det väl någon månad?

Jaja, feber har vi i alla fall.
Nyss hemkommen, ätit surfisk (som N säger om surströmming).
Snart ska vi städa undan lite för att spendera kvällen i mysets tecken.


herren som springer maraton

Min son må vid tillfället vara rosslig som bara den, han må snora & han må vara spastisk. Men det ska ni veta, att han springer omkring i sin gåstol som om det vore en tävling för livet. & så där helt plötsligt, som saker brukar ske i A´s liv, börjar han gå med båda benen. Tidigare har han mest använt bara ena benet. Han krockar lite nu & då, så jag får parera åt honom lite.
Han ser alldeles lyrisk ut.
Jag blir alldeles pirrig i magen & önskar hela släkten var här nu så dom fick se!


damen är en affärskvinna också. . .

Lillan fick syn på min börs imorse & hon bad om pengar. Eftersom barnen får alla småpengar jag samlar på mej tänkte jag att hon kunde få leka en stund med några små slantar.
När hon får dom i handen frågar hon "en krona?"
Jag svarar att "nej, det är fyra kronor".
Då säger hon att hon vill ha en lapp istället.
En stor.


sjuka

En mini höjd temp, dock fortfarande under termen feber. är sjuk. Rossel, väldigt spastisk, ledsen & missnöjd. Jag vill inte. Fortfarande blir jag lite av en skräckslagen mamma när sjukan slår till. Trots att han inte behövt ligga inne på grund av något sådant på ett bra tag.
N snorar fortfarande hon också, lite hosta också.

Det är en fin dag men förmodligen håller vi oss inne.
Barnens farmor kommer vid 10.00 för att passa barnen medan jag fixar mitt hår.
Annars kurerar vi bara. Jag passar upp. Pysslar & oroar mej.
Tack & bock för att T kommer hem en dag tidigare denna vecka. Han är hemma redan till i afton.
Han håller mej nere på jorden när barnen är sjuka.
Han kan hålla sej mer samlad.


den där kloka lilla damen.

A började grina imorse. Han tycks vara i någon form av svacka. Då livet känns lite så där tungt.
N sätter sej då brevid honom & säger "ingen fara, Alvin".

Nu sitter vi vid köksbordet. N målar när hon plötsligt säger "Nova behöver inte måla, jag gå ut".
Jaha, nu har hon blivit 15 år & tycker hon kan komma & gå som hon vill.

Idag åker hon till farmor, dom ska äta pyttipanna efter N´s beställning. Jag & A åker till sjukhuset för ett besök på ögonmottagningen.


trötta barn

Vi skulle mysa lite i storsängen hela familjen. Det slutade med att barnen bara slocknade. Utan att ha borstat tänderna, ätit välling eller klätt av sej. Med andra ord var dom ut slut. För A´s del förstår jag honom då han varit vaken sedan 01.00 i natt. Ja, helt sant, utan att sova minsta lilla stund. Hård kille det där! Barnen sov ju borta i natt (borta & borta, en trappa upp) men klockan 05.30 kom A ner eftersom han inte kunde sova & var spastisk. Mamma är bäst då! Minsann.
Så mest hela huset befinner sej i ett trött tillstånd.
Men sängen kallar inte ännu.
Jag & T fortsätter att mysa. Med ostbricka. Lite fotboll för T & en bra bok för mej.
Vilket härligt avslut!


Konsten att slappa på riktigt!

A sover redan. Lite rosslig & allmänt nere sedan i onsdags. N & jag har inte tagit oss ur nattkläderna. Vi tittar på bamse istället. Kläder som kläder liksom. En svängom runt byn vore på sin plats. Men vi flyr friskluften idag. Åtminstone ett slag till. Egentligen skulle vi besöka cirkusen i afton men då A troligen är på väg att insjukna i någon form av förkylning tar vi det säkra före det osäkra. Det är förövrigt lillasyster Snorig som i så fall smittat sin bror. Imorse var hon så glad då hon sa "inge snor". Men nu rinner det igen.

Imorgon väntar min födelsedag. Det kommer inte att firas speciellt. Jag skulle nog kunna avboka alltihop & åka till Umeå istället & shoppa mej något fint för födelsedagspengarna jag fick av farmor & farfar i onsdags.
Svärmor kommer i alla fall med min favorit tårta, så den må jag i alla fall ta emot. Så jag får vräka & må gott.
På kvällen väntas i&försig en stor fest, dock är den inte för mej utan ett företag här i byn. Dit är vi bjudna så party blir det.
Medan huserar barnen med moster & U.


för igår var det bara hennes dag!

Igår blev då Lillan 2 år! Grattis Nova gick hon runt & sade lite nu & då. Hon öppnade paket & åt massor med socker innehållande ting.
Det var en fin dag & N var nöjd när dagen led mot sitt slut. Hon somnade i det närmsta innan huvudet hade hunnit landa på kudden.


Uppklädd & fin dagen till ära. (Bråket för att få på klänningen ska vi icke tala om).

Hello Kitty är en favorit, så dessa fina glas behövdes.

En gräsklippare hade hon önskat sej av farmor & farfar. Så klart kom det en sådan i paketet.


När man fyller år får man tydligen göra en massa knasiga saker, som att sitta på morfars bil.

Man är glad, alldeles pirrig i magen!

& paket är dagens höjdpunkt!

Tur att man får en sådan här härlig stol att ta igen sej i då!


tjejer alltså!

Vi har storhandlat ikväll. Jag & barnen hängde med syster min & hennes U. Jag fann mej fina sommar nagellack & självklart har jag & N gjort oss sommar fina!



Imorgon är förövrigt N´s sista dag hos dagmamman. Hon börjar inte fören 13:e september igen.
Så imorgon har hon med sej glass till sina kompisar. Så dom får fira hennes födelsedag & ha en riktigt trevlig sista dag tillsammans. För här väntas SOMMARLOV!


våra vänner!

YES! Nu är det klart, vecka 27 kommer våra vänner från Gnesta upp för att hälsa på. Det är dom trevliga människorna vi träffade nere i Göteborg. Micke, Luiza & lilla Alvin.
Vi kommer ha så trevligt!




Annars städar jag lite, sånt där söndags plock. N däckade just sittandes i soffan. A är det full fart på.
Han kastar sin nya leksak runt golvet & ser så här galen ut. . .


vågen visade fel. . .

. . . vilket känns skönt för A´s del. Han står fortfarande på 14 kilo, vilket vågen visade nere i Göteborg också.
Dock börjar jag fundera, detta innebär ju att jag bör lägga på 700 gram på mej själv också, eller? Det känns ju verkligen nödvändigt. Men hallå, skit sak samma, jag käkar choklad & mår gott. Att gå plus är ju ínte alltid dåligt, hm!

Annars är det rätt lugnt. Barnen sover. T tittar på fotboll med kompisen M.
Jag sitter vid köksbordet & lyssnar om & om igen på denna;
http://www.youtube.com/watch?v=EouY0YYbJSs&NR=1
Jag kan liksom inte få nog. Det låter så väldigt fint i mina öron.

Ja, sedan bör vi baka lite snart också. På onsdag fyller Lillan 2 år! Tänka sej. . . känns som det var igår hon kom ut ur min mage, med sina höga toner. När man tänker tillbaka visade hon sitt rätta jag redan från första stunden.
Vi fick berättat för oss innan att risken fanns att hon skulle ha problem med andningen när hon kom ut eftersom jag snittades & det inte är helt ovanligt då. Dom förberede oss lite extra eftersom A inte andades när han kom till världen.
Men Lillan, hon skrek innan hela hon var ute hur min mage.

I afton klädde jag faktiskt på mej mina gipsmagar. Herre, vad jag saknar mina gravida magar.
N sade att hon hade kissat & bajsat i min mage. Underbara unge!

På lördag är här också kalas då jag fyller 24 år. Tänka sej, det känns ju som igår då jag låg i sängen & grät av rädsla för att börja första klass. Haha!


förmiddagen med dom fina!


På väg till lekparken imorse.

Åka stora rutchkanan är roligt!


Rida häst.

Älskade barn!


A är så less på att inte få stå eller gå så idag fick han knata på i gå-stolen en stund i alla fall. Han visar ingen smärta längre så vi körde en fuling (vilket blev = glad pojke).


Hello Kitty tröjan från min faster är en favorit. Lite väl lång, men ack så bra i alla fall.

Mosning av storebror pågår!



det var sommar igår



ni är med & beskådar något fantastiskt

A har suttit själv nu på morgonen. Inte någon sekund som innan, utan i si så där 1 minut! Det är stort, det är enormt!


VIKT!

Bland det jobbigaste med barn är kombon barn-mat-vikt tycker jag. Det stressar mej något fruktansvärt. N har perioder då hon äter väldigt dåligt, jag tror varje gång att hon ska svälta sej själv.
När A var bebis skrev jag upp varje mål han åt, i ml. Sedan räknade jag ut dygnsmängden & greps av panik om det var mindre en dag. Jag fortsatte göra detta med N när hon föddes också men var tvungen att sluta med det för att inte bli fullkomligt galen.
Nu har A gått ner i vikt igen. Enligt vår våg. Hela 700 gram på på 5-6 veckor. Jag får sådan hjärtevärk & stressen över maten blir enorm.
Nog för att det tidigare hänt att jag vägt A hemma & vågen visat viktnedgång vilket senare hos BVC visat sej inte stämma. Men jag är redan uppe vid taket & oroar mej.
Eftersom A & faster idag ska på sjukan & byta medicin i hockeypucken får dom låna en ordentlig våg på barnmottagningen för att se om det stämmer. I så fall blir det åter träff med dietisten & börja mixtra med maten igen. Gaaah!




det bästa med att komma hem från sjukan

Det är att morfar köpt klubba. . .

Att åka till farmor & somna på soffan, alldeles kletig runt munnen från klubban. . .

Att hoppas studsmatta med pappa, sittandes inlindad i mysig filt. . .


det mesta i bilder

Vår dag började mindre bra. Dagen slutade riktigt bra.

I afton har det varit fullt hus här hemma. Ett litet, roligt dagis. U´s brorson P var här. Liksom min kusins barn L & N tillsammans med H.


Barnen hoppade studsmatta.

Sedan kördes lite skoter (ja, vi kallar den så). På bilden ser vi L.

Min kusin har en sådan här fin hund.

A & L snackade lite. . .

. . . innan dom började leka någon tv-spels inspererande lek. Med lavabumlingar & vattenfall som kastades. & sedan slogs dom. Dom hade 8 liv var. Enligt L var det A som fick gameover först.

Tur att inget var på allvar. Här får A snålskjuts av L.

Lek i jordhögen på gården.

Vi åt glass, jordgubbar & grädde. Detta är ett effektivt sätt att tömma skålen.

A tyckte grädden var väldigt mumsig. L tyckte det var alldeles knasigt att A helt plötsligt åt. Han hade ju gett honom både mat & medicin i knappen innan. Sedan tycker han att det är hel häftigt att A har en maskin (L´s egna ord för hockeypucken) inopererad i magen.


Jag masserade A men blev utbytt.


N körde även ansiktsmassage.


Högen med barn. A något ledsen. P lite trött. N & N som små filurer. L som absolut skulle ha A i famn, det var en aningens tungt.


sjukhuset

Efter en lång natt (somna kring 09.00. Vaknade 00.00 av att A var vaken igen & därefter somnade vi aldrig igen) beslutade vi att åka in på sjukan, jag & A. Något var galet. Kräkningar, spänd kropp & mycket tårar.
Läkarna funderade ingen längre stund utan lade in oss. Men utan att riktigt veta var problemet låg. På akuten fick han kramper så det kunde tänkas vara problemet till hans tillstånd. Men så har vi ju också denna höger fot. Inte för att den haft dålig cirkulation eller är svullen, men han har trots allt en spricka i hälen vilket givetvis känns av.
Eftersom kramper framträdde fick han stesolid iv. Snabb effekt som gick ur lika fort. Inga synliga kramper men spänd kropp & därför fick han en till dos. Kl. 09.00 somnade han äntligen men vaknade bara två timmar senare med samma oro i kroppen & tårar. Uppenbart smärtpåverkad & därför ordinerades en dos morfin då varken alvedon eller ipren gav värkan.
Jag bad om att dom skulle ta bort skenan & lindorna trots att det såg & kändes bra. Efter samtal med ortoped klipptes det. Inget konstigt förutom lite rodnad på hälen. Men något mer morfin har han inte behövt. Så problemet låg trots allt där som det verkar. Ser & känns allt bra imorgon blir det nog hemgång. Om smärtan kommer tillbaka gör man en MR på foten för att se att ingen sena gått av.
Nu sover mitt hjärta som klubbad & jag ska snart göra honom sällskap!

Älskade älskade unge!

hon som skulle vara vaken länge

. . . Hon somnade medan pappa duschade & mamma gjorde iordning ostbricka. Blev med andra ord bara att bäras i säng. & hon sover fortfarande. Hon kanske sade fel, hon kanske menade att hon skulle sova länge.







allt är som vanligt igen, förutom alvins fot

T är hemma igen. Vi har ätit en god middag & druckit gott. Nu myser T med barnen. Allt är som vanligt igen, förutom A´s fot.



Mor, kusinen & faster som lämnat lite meddelanden!

Nu ska snart en väldigt trött A hoppa i säng. N säger att hon ska vara uppe länge.
Sedan ska vi se film & äta ostbricka. Ja, ibland blir det så då mannen varit borta. Då blir jag så fasligt kärleksfull & romantisk.


förbannade sjukvård

Idag var A ortopedmottagningen för ett återbesök då foten fortfarande ondar sej. En ny titt på röntgenbilderna & det visar sej att dom missat en spricka i hälen. Jag blir så förbannat ledsen, arg & irriterad. Vilket misstag i ordningen var detta?
Nu har han plastskena på foten & linda. Om 3 veckor ska de bort & förhoppningsvis är foten bra igen då.

Är inte på humör för att förtälja något mer.


KLUBBOR! GE MEJ KLUBBA!

N är rätt duktig på att prata. Hon snappar upp fort & sedan tycks det sitta. Hon kan alla färger & vill det sej väl kan hon räkna till 10 (med lite hjälp då).
I eftermiddag då vi gungade brevid varandra sade hon "gunga samtidigt". Jag fann detta väldigt duktigt & frågade henne vad hennes iq egentligen ligger på. Hon svarade "klubba".
Efter vi ätit middag ute på filt på gräsmattan bajsade A. Då sade jag "undra vad A kan ha i sin blöja". N svarade "klubba".

Om inte annat har hon mycket tankar om klubbor i sitt lilla huvud.
Varje gång någon fyller år ska vi köpa klubbor i present. Överlag då vi ska handla ska vi handla klubbor. Om man berättar att man har en överraskning till henne tror hon alltid att det är en klubba.


gissa bajset!

Jag & A har besökt djurparken i Lycksele idag. Tillsammans med våra vänner J & J. Vi tuffade runt i ett litet tåg förbi alla djuren. Vi var helt ensamma på tåget. Vi var väl mer eller mindre helt ensamma på hela området, ja förutom personal & djur då. Si så där en fem familjer stötte vi väl på. Men det var trevligt det också. Lite ödsligt & mysigt på samma gång. Fint väder fick vi ju också.
A har haft lite jobbigt med kroppen under dagen, så humöret var inte på topp hela tiden. Men det var en höjdare att få hälsa på dom lite snällare djuren, så som kaninerna & getterna.
Jovars, snälla & snälla. Vi var allihopa rädda för dom förutom A. Han är så förbaskat tuff alltså.
Jag & mamma J skulle väl föregå med gott exempel, men hög puls hade vi i alla fall. Rädda att bli stångade rätt va de va.

I alla fall var vi med om en på vippen vacker händelse. Då en bagge (jag kommer skämmas ögonen ur mej om det inte är en bagge jag senare visar på bild, men jag är usel på djur) kommer fram till mej & A. & det är som att dom får kontakt direkt & börjar kramas. Det var så fint. Fast jag hade hjärtat i halsgropen så var det så förbannat vackert!


På tåget

Hejdu!

Lilla A & stora bagge (är det en bagge?)!


RSS 2.0