vi har alla varit barn

Drog fram mitt gammla fotoalbum ikväll från när jag var liten. Det är lika mysigt att titta i det varje gång!

Vi har en enorm hög med kort som skulle behöva ett album att husera i. Synd man har dålig framförhållning & aldrig tar sej tid för sådant. Det blir bara liggandes i lådor.
Bara att beställa hem kort tycker jag blir besvärligt. Minns inte ens sist jag gjorde det.
Tråkigt, men sant.
Tror jag får ägna en ledig dag till detta. Sortera & skicka efter.

Hursom fotade jag några kort för att visa er.


Alldeles nyss kommen till världen. I min älskade mamma´s famn!


Storasysters första möte med mej!


I pappas trygga famn!


Är Alvin eller Nova lik mej som liten tycker ni? Jag ser nog ingen direkt koppling på oss.


Jag & syster. Jag närmast kameran. Visst är Nova lik sin moster?

Hittade Alvins ultraljudsbild också. Ser ni att han har handen vid sitt öra? Så låg han nästan alltid som liten. Det händer fortfarande att handen vill åka upp så där.

De här är det första kortet på Alvin!


Men nu har han blivit så här stor och leker mamma, pappa, barn!

Lillan!

 


Livet

Som sagt hade Nova stora problem med att somna igår. Inte fören där kring tolv föll ögonen igen. Hon hade verkligen mycket att tala om. Jag är ju inte alltid som alla andra föräldrar heller så jag tog fram ett fotoalbum från när Alvin var en bebis och sedan kollade vi på alla bilder. Det allra första kortet som blev taget på Alvin togs så att jag skulle få se honom ordentligt eftersom han ganska fort togs från mitt bröst eftersom han inte andades (varken doktor eller barnmorska uppfattade detta då han kom ut, utan lade honom på mitt bröst). Efter detta flyttades han upp på barn4 men jag kunde inte följa med upp direkt, därför togs alltså kortet. Det är någon i en vit rock som håller i honom. Så Nova frågade vem som höll i honom. Jag svarade en doktor. Då säger hon "gjorde han illa sej när han föddes?". Vi har inte pratat så ingående om Alvins förlossning och varför han inte kan göra allt de där som Nova kan. Hon har liksom aldrig undrat över detta. Inte tycker hon de är konstigt heller att han inte kan gå och så. Vi berättar mycker för henne om Alvins problematik men vi har som sagt aldrig gått in på varför det är som de är. Så jag svarade henne "ja, det gjorde han". Sen var de inte mer med det. Hon reagerade inte över att han hade sond i näsan heller. Trots att hon aldrig sett Alvin med de tidigare. Men jag förklarade i alla fall att de är som en knapp på magen fast den går genom näsan. Barn är verkligen enkla varelser! Såklart ville hon då ha med sej några kort på sej själv som bebis till dagmamman imorse. Hon packade ner dom i ryggsäcken och snabbt åkte dom upp när vi öppnade dörren till Anita. Men hon lämnade kortet som föreställer henne när hon just kommit ut ur min mage. Hon tyckte det var lite väl mycket blod. Och idag är det bara Nova och Anita. Så Anita lär få höra mycket bebisprat under dagen.

Toabesök ger intressanta samtal

Nova gick i säng strax innan åtta i kväll. Men John Blund har lyst med sin frånvaro. Hon har legat till sängs hela tiden utan att klaga. Hon har stirrat ut i mörkret, hon har sjungit och tagit hand om sin nalle. Nyss ropade hon på mej för hon ville att jag skulle ta bort sänghimlen. Samtidigt nämde hon att hon hade ont i magen så jag föreslog ett toabesök. Och där hade vi ett långt samtal om en lillebror. Hon sade att hon så hemskt gärna ville ha en. Hon skulle tillochmed låna ut sin älskade snutte till bebisen. Och hon ville bära honom. Hjälpa mej byta blöja och allt sådant. Sedan var det givet att vi skulle prata om hennes och Alvins tid i min mage. Om att dom sparkade och buffade. Och att pappa legat i farmors mage. Att Nova kom ut ur min mage och Alvin kom ut ur min snippa. Sedan fick vi helt enkelt gå och prata med Tomas om det hela. Om vad bebisen skulle kunna tänkas heta. Frank (Josephines fina son), Melwin (Novas kompis Mys lillebror) och Filip (Novas bästa kompis) var Novas förslag. Gud vad jag älskar alla dessa samtal! De är så intressant att höra vad som rör sej deras små huvuden. Dom har ju liksom så mycket på hjärtat som behöver få komma ut!

Det ska ni veta. . .

. . . Att jag är så enormt stolt över att vara mor till mina barn! Jag och Tomas är ett bra team. Och vilket bra jobb vi gjort! Dom är så fantastiska våra barn! Dom är så ljuvliga!

Dr. Pappas ordination

Pappan i huset har ordinerat citron till sonen. Det ska enligt honom vara en dunder medicin. Jag märkte tidigt i vårt förhållande att hans mor&far alltid har citron på flaska hemma. & alla i familjen tyckts dricka det ganska regelbundet. Endast utblandat i vatten. Tomas säger att de hjälper mot sjukdom. Speciellt förkylning. Sedan ska det också vara gott att dricka vid baksmälla. & nu tror jag doktorn har alldeles rätt. Ja, nu är de ju inte så att Tomas ordinerat de till Alvin för att bota någon baksmälla. Utan förebygga förkylning. Nu är det vid två tillfällen som Alvin visat tydliga tecken på att i sjukna & vi har varit noga med att ge honom citron i knappen. Utblandat med antingen vatten eller sondnäring. & sonen har faktiskt vaknat pigg som en mört dagen därpå. Kan ju vara en tillfällighet. Men sanningen är den att dr. Pappa är en mycket duktig doktor. Han har oftast rätt vad gäller sjukdom, mediciner osv. Vilken karl jag har alltså! Han är en stjärna!

Hon blir antingen president eller bankrånare

Efter att ha tömt morfars plånbok på alla pengar & morfar håller den upp & ned för att visa att nu va den sista slanten tagen säger Nova "betala med kortet, som mamma brukar!". Stackars kära fader min, barnbarnet kommer ruinera honom!

Hon är den roligaste två & halv åringen som finns

Nova drog iväg ett rim i afton. Fy tusan vad jag skrattade! Hon är så jäkla rolig min dotter. Vi pratade om vårt besök på ÖF imorgon. Där finns en vagga för bebisar. Hon började med att skoja om att hon skulle ligga i den. Sedan kom rimmet. Hon säger "jag får inte ligga i vaggan med Maggan!". Är hon inte allt för rolig?!

ofrivillig sovmorgon

Imorse var det dags för sjukhusbesök för både fadern & sonen i familjen. Alvins tid styrdes efter Tomas. Så jag & Alvin skulle slippa ta sjukresa. Alvin skulle fixa sitt nya ståskal, testa de, kapa de & sådan trix. Så meddelade dagmamman om tidigare lämning på Nova då sjukhusbesöket var klockan 09.00. Klockan 08.45 ringer jag upp på dagmammornas samlingslokal där en av dom andra dagmammorna svarade. Dom hade minsann undrat var damen hållt hus. Vart hade vi då varit? Sovandes i våra varma & sköna sängar!

Jovisst ser ni, vi försov oss. De är ju livsfarligt när Alvin väl sover ordentligt, då ignorerar vi väckarklockan också.

När jag vaknade 08.30 slet jag av Tomas täcket & skrev "DU SKA VARA PÅ SJUKHSUET OM 30 MINUTER". Sedan in på Novas rum & levde om lika mycket där tycktes de som för hon hoppade upp ur sängen. Det kändes förjäkligt.

Vi insåg rätt fort att vi inte skulle hinna. Så Tomas fick åka iväg på sitt besök medan jag & barnen stannade hemma. Ja, Nova fick ta ledigt. Kändes inte alls roligt att börja dagen så där & direkt skicka iväg henne.

Som tur va fick Alvin en ny tid redan idag, så Tomas åkte direkt hem efter sitt besök & hämtade mej & Alvin. Nova ville inte med utan ville till morfar & leka affär istället.

Men attans vad dagen blir fel alltså, nu orkar jag liksom inte ta tag i saker & ting. Slappar bara. Skulle verkligen behöva tömma tvättstugan så de är klart för hantverkarna. & skruva ihop min nya crosstrainer jag köpte idag (ja, jag lovar att jag ska uppdatera er i om jag verkligen kommer använda den flitigt) men de va så fruktansvärt mycke att skruva ihop & sådant har jag inget tålamod till.

Alvins arbetsteraput ringde nyligen också. Kommunkvinnan hade kontaktat henne ang. blivande badrummet & dom hadde gått igenom ritningen som blivit gjord (av en kommungubbe) & dom ansåg att de skulle bli för litet, i alla fall. Så nu blir det ett litet akutmöte på fredag för att filura i hur vi ska kunna göra de större. Vi behöver ju en ganska stor dusch eftersom man måste hjälpa Alvin i duschen tex. & hans skötbord är ju trots allt 140 cm långt, så här långt. Nu har vi väl trots allt redan löst detta problem, en vägg som skulle rivas från början kommer troligen måsta stå kvar för att toan på så sätt ska bli större. Sedan skall de funderas i om ett fönster måste byggas igen (annars är det två fönster).

Ja, så det kan gå!


En gåva som gjorde hämtningen rolig

Alvin har sovit hos Stina och L-G i natt. Nova saknar alltid Alvin när han är borta och längtar tills han ska komma hem eller då vi ska hämta honom. I kväll hämtade vi honom. Där väntade en sen julklapp till Nova. I paketet låg en leksaks kassa-apparat. Med pengar, varor och kontokort. De va kanske den bästa gåva Nova kunde få! Hon älskar att leka affär. Hon älskar pengar. Hon älskar att dra kort. Vi sade att vi skulle öppna alltihopa när vi kom hem så vi inte skulle hinna tappa bort någon del på väg hem. Nova gillar att vara hos Stina och L-G hon med. Men i kväll ville hon snabbt hem för att plocka upp alla grejer. När vi då går mot bilen säger hon "vad roligt de va att hämta Alvin!". Något sade oss dock att denna gång var de nog inte grejen med att ha storebror hemma igen. Utan att ha en egen kassa-apparat. Att gå säng va inte så roligt. Men kassa-apparaten ställdes upp vid sängen. Så hon somnade gott i alla fall.

Dagens lärdom

Att ställa människor mot väggen kan faktiskt lösa saker och ting. Nyligen var hantverkaren här och i början på nästa vecka börjar dom fixa vårt nya badrum. Därefter fixa om gammla toan till ny tvättstuga och sedan vårt sovrum. Jag hade skinn på näsan! Jädrans vad jag va tuff. Det har alltså tagit över ett år detta. Vi har blivit bortglömda. Pappersarbete har dragit ut på tiden. Och nu fick vi veta att några rent gått före oss. Trots att vi skickat in vår ansökan låångt innan. Och varför dessa kommunmänniskor gjort så kan dom inte ens svara på. Vilken härlig kommun vi bor i, ELLER INTE! Men nu ser vi ljuset i tunneln. Om man vågar ropa hej redan?

Hans rum tar form medan han är ur form

Det är Alvin rubriken talar om. Han är alltså ur form och vi misstänker att sjukdom är på ingång. Tre av fyra har ju trots allt drabbats av förkylning. Nog vore det en vinst om Alvin slapp, vilket jag hade hoppats på. Men risken är väl ganska stor trots allt att han åker dit. Men hoppet finnes ju fortfarande. Att va ur form kan man ju bara vara, utan anledning så att säga. HÅLL TUMMARNA! Hans rum börjar i alla fall ta form och det blir så ljust, fint och mysigt! Fattas dock fortfarande lite saker trots ett besök på ikea igår. Bland annat en vit tavelhylla som jag insåg idag att han behöver. Och bollhavet. Massa tyger i olika färger. Och flytta gungan som är i Novas rum till Alvins. Slut resultatet blir nog väldigt bra vill jag tro. Annars är de rätt lugnt nu. Nova ligger i säng och sover medan Alvin myser hos fadern i väntan på John Blund. Därefter väntar föräldrarnas myskväll framför en film. Imorgon är det åter dagmamma som gäller för Nova. Jag och Alvin tar dagen som den kommer, utifrån dagsformen. Sedan väntar besök på kommunhuset för att tala om vår bostadanpassning. Det är ju så illa att vår toa fortfarande inte är påbörjad!!! Så imorgon tar vi oss ton! Idag har vi haft besök av min moster och Rolf. Det var på tiden! Och plötsligt var Nova och Rolf så pass bra vänner att dom kramades! Jag har skickat tre tradera paket. Plockat undan. Stökat fram. Städat undan. Ätit enbart onyttigt och sliskigt och fortsätter med de hela kvällen. Blivit arg och irriterad över kommunen. Jag, pappa och Tomas laddade varandra. Undrat när jag ska få tillbaka något läs-sug och insett att jag förmodligen måste vänta tills Håkan Nesser skriver något nytt som jag vill läsa. Det var SÅ länge sedan jag läste att jag inte ens kommer ihåg sist. Förmodligen var det i Göteborg i augusti. Och nu ska ja göra oordning lite kvälls medicin till lilleman så han förhoppningsvis kan somna snart. Bästa medicinen mot ur-formhet är sömn.

Sjuklingen

Nova är förkyld och alldeles röd under näsan efter ihärdigt snortorkande. Febern kom dessutom på besök igår. Just nu har jag bäddat ner henne i soffan framför barnTV. Egentligen skulle jag till Ikea idag men ställde in då jag helst är hemma när barnen är sjuka. Eller, helst åker jag inte flera mil bort. Så en Ikearesa blir det nog på söndag istället. Dagen bli istället rätt lugn. Morfadern skall kika förbi när tiden finns för att passa Nova medan jag går och skickar två paket. Lite städ som alltid och vikning av ett enormt tvättberg står också på dagordningen. Några samtal vore också bäst att göra bort. Men tusan vad jag känner för att göra inget alls. Inget alls. Inget inget inget.

hon har växt så de bara sjunger om de i natt

Igår kväll somnade Nova på soffan. När jag bar i säng henne väckte jag henne lite & sade att "nu har du ingen blöja på dej, du är bara en nakenfis. Så du kan inte pinka i sängen. Du måste kliva upp på toan ifall du blir pinknödig". De va en vild chansning eftersom senast vi testade (de va Nova som ville då) var på nyårsafton & då hann hon inte sova länge innan sängen var rejält blöt. Men nu ska ni få höra, Lillan har klarat sej galant i natt. Vi har varit upp vid 2 tillfällen. Först där vid 01.00 tror jag de va. Då vaknade hon efter att ha drömt & Tomas följde henne på toan. Sedan följde jag henne där vid 06.00. & nu är vi nyvakna & hon har tömt blåsan igen.
Hon blev alldeles lyrisk & sa "se du mamma, vad jag har växt?!".
Hoppas de går lika bra kommande nätter.
Fast egentligen tycker jag inte att det är någon brådis.

Nej, nu ska vi försöka starta denna dag, sakta men säkert!


varandra är nog allt vi behöver

Vår morgon blev helt fel. Jag måste sovit som en kratta efter att oroat mej för Alvin. Vaknade med hjärtklappning & andades som en 80årig tant. Jag blev handlingsförlamad i väntan på lugnet i kroppen. & när de kom var jag trots allt seg & jag & Nova kom inte till ÖF fören närmare 10. Tur vi hann leka en stund i alla fall.
Men att börja dagen på fel sätt är så frustrerande för det mesta blir liksom fel därefter. Jag tappade livsgnistan där ett tag. Men nu är jag & Nova hemma igen & har det så himla mysigt så nu är nog ordningen återställd. Tror både hon & jag mest av allt behövde varandra idag, & inget annat. Jo, Elefanten & Hello Kittysarna som vi bäddat ner i soffan behöver vi också förstås.


vad är det bästa med dagen?

Jag kan liksom inte bestämma mej. Antingen den härliga eftermiddagen med promenad & mys med min faster som jag & Alvin haft. Eller de trevliga samtalet med min gammla arbetskompis. Eller att vår ursnygga soffa kommit & står som en smäck i vardagsrummet. De är svårt att välja så det får helt enkelt bli en kombo av alla de tre ting! 
& att Alvin sov till halv tio imorse, nog för att de inte gynnade mej eftersom jag måste upp med Lillan.
Vi försökte väcka honom i vad som tycktes vara en evighet men det var blank omöjligt. Så snälla, snälla farmodern kom & skjutsade Nova till dagmammornas samlingslokal. Hon är en klippa den där kvinnan.
Vi har sådan tur vi i våran familj.
Ja, nu tänker ni kanske att "varför drar hon inte bara upp pojken ur sängen & knatar iväg?".
Jo de ska jag säga er, när denna pojke väl sover ordentligt skulle jag vara fullkomligt elak rak igenom hjärtat om jag väckte honom när vi faktiskt har en familjemedlem som gärna ställer upp sådana här gånger.
Punkt.


Så här snygg är soffan. Vi har ett litet större vardagsrumsbord också, så de ser egentligen inte så här fjuttigt ut. Väggen där fönstret är ser också en aningens kal ut men dit ska förmodligen mina gravidmagar upp.
De blev som sagt en läder soffa denna gång & jag är SÅ nöjd, bara att torka när Alvin eventuellt (mest troligt) kräks.
Den är måttbeställd & Tomas gjorde ett duktigt jobb med tumstocken!

Lite av vår snygga väggtext som kommit upp i vardagsrummet.

Tomas skaffade bärhjälp i form av sin bror. Kolla vilken smart arbetsfördelning han gjort!
Tomas är alltså närmast bild.

& här försöker hans käre bror ta sej ut genom ytterdörren.

Hej hopp! De här har varit en bra dag. Nu återstår bara lite tid på Alvins elektrodträning. Sedan sängen som gäller för dom små. Imorgon är det ass./faster dag för Alvin & dom skall bege sej till habbens bad. Jag & Nova ska spendera förmiddagen på ÖF då dom öppnar igen efter juluppehåll imorgon.
                                                                                                     


från punkt till punkt

1. Jag försöker dra ner på mitt godisintag. Detta resulterar i att jag läser goda middagsrecept så fort jag har tid. Jag sitter & dreglar framför datorn & skriver snabbt ner recepten i min recpetbok. Tur i alla fall att mitt slisksug kan botas med mat istället. Ser framemot storhandlingen på torsdag & sedan skall här prövas nya recept.

2. Nova var lika trött i afton & somnade själv, dock i våran säng men det sprollar oss ingen som helst roll. Hon har verkligen roligt hos Anita. På väg ner från Anitas trappa idag säger Nova "oh, vad jag har haft roligt!". Det är så mycket kramar & pussar innan vi tar oss iväg hem igen. Idag kom jag & Alvin tidigare & plingade på dörren precis vid mellis. Så vi satte oss vid bordet vi också. Mysigt att få en pratstund med alla gullungar där.
Sedan när ytterkläderna skulle på va jag tvungen att lägga ner Alvin på golvet. Då ropar Nova efter sina kompisar "vem vill komma & titta på min Alvin?". Vi bestämde oss helt enkelt för att ställa ut honom i eftermiddags. Ett mycket vackert konststycke. & dyrt, oh, så dyrt!

3. Alvins rum är ÄNTLIGEN färdig målat. Vitt & fint! Nu ska bara lister tillbaka & väggtext upp. Sedan måste jag finna nya hissgardiner & sådant krims. & Tomas ska bygga ihop ett bollhav. Okej, han ska bygga "bassängen" bollarna & Alvin ska ligga i. Bollarna behöver han inte bygga. Känns som överkurs för den stackarn.

4. I helgen blir vi helt barnfria. Från fredag afton till söndag någon gång. De är farmodern & farfadern som vill låna barnen våra. & vi valde att låna ut dom. Farmor & farfar har lånekort på våra stjärnor & vi vet att dom alltid är duktiga på att lämna tillbaka i tid. Så vad gör vi då? Vi planerar inte så mycket. Jag ska sova på morgonen. Länge. På fredagkväll ska vi till Umeå med svägerskan & hennes familj för att testa något som möjligen heter "facerzone" eller likande.
Nova ringde farmodern i eftermiddags & beställde tacos till middag någon av dagarna. De är de lyxiga med mor&farföräldrar, man behöver liksom bara be en gång så serveras de.

5. Nu blev jag riktigt godissugen. Bäst att googla lite mer recept & "ögonmätta" min mage.

trötter & trötter

Vi hade två VÄLDIGT övertrötta barn här hemma där vid halv sju i afton. Den ene (Alvin) grinade. Den andre (Nova) blev arg. Ja, hon blev så arg så hon tydligen behövde vara själv. & dessutom lägga sej i sin egen säng. & dessutom somna där själv. Hon har inte somnat i sin egna säng på gud vet när. Hon somnar alltid i våran säng & sedan flyttar vi över henne när vi går i säng.
Så det blev en tidigt kväll för dem båda. Nova behöver de verkligen efter en dag hos Anita & eftersom hon ska upp imorgon (trots att hon inte lämnas fören 9 måste jag alltid väcka henne). Alvin får ju gärna somna lite senare på kvällen för att förhoppningsvis sova några fler timmar in på natten, men inget man kan göra åt ifall ögonen är trötta.

Nova hade i alla fall inga problem med att bli lämnat hos Anita idag vilket jag hade misstänkt. Hon ville bara in i lekrummet direkt med Anita. Ingen kram fick jag ens, bara Alvin.
& sedan har hon spenderat dagen med sin bästa kompis Filip (kanske den snällaste 4åring jag träffat).
Lyxigt att få en hel dag med sin bästis! Bara Nova, Filip & Anita.

Jag & Alvin har varit ute. Lekt & myst. Imorgon hoppas jag vädret är lika gudomligt som de varit idag, då ska vi ut igen. Sedan skall elektroderna kopplas igen.

Nej, nu ska jag slappa så de sjunger om de!



fortfarande påverkad

Sonen vill liksom inte bli sej själv. Han är fortfarande lite slö & inne i sin egen bubbla. Han ser allmänt sliten ut. Han kräktes i natt, men inte kan de va magsjuka längre?!
Vill bara isolera honom nu så han slipper mer sjukdom. & Nova börjar hos Anita igen på måndag, hoppas varenda en är frisk där!

Här är i alla morgonen igång. Med barnTV & sådant. Idag står målning på schemat (Alvins rum). & vind-spaning. Har säljarsug & måste kolla igenom vad jag kan tänkas sälja.
En massa barnkläder blir de säkerligen.
Har insett han man inte behöver spara precis varenda plagg, bara dom man gillar allra mest!

Nej, nu ska jag se till att nakenfisen våran (Nova) får på sej lite kläder. 


leker efter livet

Kära läsare. . .

Här har vi en riktigt mysig röd torsdag! På förmiddagagen packade vi ihop en picknickryggsäck tillsammans med syster & Urban. Jag & barnen alltså. Tomas är fortfarande mer eller mindre sängliggande av denna magsjuka. Alvin har inte bajsat sedan igår, men då har han ju heller inte fått någon mat nästan, utan bara vätskeersättning. Så han fick minsann följa med ut.
Vi gick till ett dagis här i närheten & åkte bob & skrana utför & fikade mackor & drack thé. Det var rikigt trevligt & skönt! Tyvärr kan dock inte Alvin vara ute så länge. Vi gick hem efter lite mer än en timme & då var hans stackars fötter så kalla. Trots att vi köpt dom vinterskorna från Ortoped tekniska som tydligen skall vara dom varmaste. Men han rör sej ju inte alls på samma sätt som vi andra. Ska kolla i fall dom där sockarna med batteri i finns till små barn. Kanske de skulle hjälpa.
Tur att han fick jättesköna & varma & mjuka tofflor av oss i julklapp. Så till sist var föttern på g igen.

Just har vi ätit middag & slappar (läs: Alvin sover).

Nova & pappan leker lite med dockor, då låter det så här;
Nova: Hur har din bebis de med lungorna?
Pappan: Jo, de är bra med hennes lungor. För din bebis då?
Nova: Dom är bra. Men hon har kramper.


fortfarande magsjuka

Alvin fortsätter att bajsa otrevligt bajs när han får sondnäringen. Han fick det mest långdragna tycks de som. Nu är han i alla fall lite piggare. & fortätter med sina nattliga äventyr. I natt var de Tomas som höll honom sällskap & han meddelade på morgonen att Alvin haft tal i natt också. Nästan skrikit & sedan skrattat. Dock var det mest bara Alvin själv som varit road av detta. Nova är på rymmen till fastern. Hon kikade förbi på förmiddagen & då hakade Nova med. Hon kommer nog hem efter middagen där någon gång. Dom skulle tydligen ut med bobben. Bobben & skranan var jag & barnen & systern ute med igår kväll. Alvin var bara tvungen att få komma ut & få lite friskluft. Vi gick en promenad & åkte några svängar i en backe. Riktigt skönt var det ute!

långt om natta

Sonen är verkligen rolig. Eller vänta nu. Han är totalt tvärtom, han lever lite som Pippi Långstrump. Det fattas bara att han ligger upp&ned i sängen. Han vaknar mitt i natta & tycker livet är SÅ roligt. Pratar & babblar. Grejer med sina händer som han tyckts upptäcka ännu mer, som helst ska vara på så många ställen som möjligt. Sedan när man väl gör morgon så somnar han! HALLÅ! Ärligt är jag en aningens (okej, mycket) less på hans nattliga äventyr. Skulle verkligen önska att han sov hela nätterna, lungt. Men det tycks bara inte funka. & jag vill verkligen inte ge honom någe att sova på. Nu har han "bara" melatonin inför natten & de är ju ett kroppseget hormon som vi alla har i oss. De är de som förbereder oss för att sova. Som ställer om kroppen från dag till natt skulle man väl kunna säga. Så de känns ju ganska snällt. Tabletter för att sova på ger ju oftast biverkningar i form av slöhet & sådant dagen efter. Så här har de sett ut mer eller mindre hela hans liv. Förutom när han var liten, liten bebis då han sov jämnt typ. Men annars har vi kämpat med detta fram&tillbaka. Dom gångerna han sover ordentligt kan man nästan räkna på en hand känns det som i jämförelse med nätterna han vaknar. Hur länge kan det tänkas pågå? Nåväl, de blir alltid morgon i alla fall. Vi vaknar & påbörjar en ny dag. Ibland väldigt trötta, andra gånger inte alls. Nova är sin storebrors motsatts som i sommar började sova till 9-10 tiden på morgonen. För henne hör det till ovanligheten att hon vaknar innan denna tid. Det är tacksamt, att dom går lite omlott på varandra. Eftersom Nova gärna är uppe senare på kvällen medan Alvin är kvällstrött & gärna ligger där kring 8 tiden. Då får man automatiskt lite egen tid med båda två. Men, denna tisdag, lever & mår vi i alla fall. Idag ska vi testa med lite mer sondnäring till Alvin & se ifall han får behålla det (nu är Tomas & svägerskan också drabbade av denna magsjuka för övrigt). Nova & jag ska lämna in alla sparade pengar från föregående år. Blir spännande att se hur mycket det blir denna gång. Fast lite tråkigt är det att börja om på noll igen, mycket roligt när det skrammlar i sparbössorna. Sen kanske Nova ska förvandlas lite mer till Lotta på Bråkmakargatan. Ja, inte för att hon är bråkig. Hon är snarare åt andra håller just nu. Men hon tycks gärna vilja citera den där tvfiguren. Igår släckte hon lampan när Tomas läste tidning så han sa åt henne att tända den igen men hon stretade emot. Till sist går hon till köket & säger "då går jag hellre naken!". Precis som Lotta. & igår när hon & jag åt lunch sa hon också "du är inte så knepig du mamma". Det säger visst Tant Berg till Lotta. Dom är ju fantastiska! Vilka liv!

Att läsa bok

Äntligen har Nova ro om kvällarna till att lyssna på en saga. Jag älskar den stunden, då jag högtidligt får läsa (jäspar dock alltid av någon anledning när jag läser högt. Varför gör man de?). Syster och jag (hon vill gärna påstå att alla är hennes) har en massa böcker kvar sedan vi va små och va med i någon Disneyklubb. Vi har tidigare tagit ner några styckna och sedan köpt några nya. Nu börjar dock alla vara lästa flera gånger om och det är ju alltid roligt att hitta nya favoriter. Därför passade jag och Nova på att knata upp på vinden medan Alvin sov för att hämta ner resten av Disneyböckerna. Nu har vi brett ut alla på vardagsrumsgolvet bara för att titta på dom och fundera på vilken vi skulle kunna tänka oss att läsa i kväll. Förmodar att dom kommer ligga spridda över hela huset mest varje dag för hon bär gärna med sej böckerna. Men böcker är en bra sak! Nej, nu ska här göras något vettigt. Vi har blivit så fasligt sega på morgonen. Alvin och jag hann somna om innan Nova vaknade och Alvin sover ännu.

magsjuka

Vi börjar det nya året med magsjuka & en natt på sjukan. Jag & Alvin kom hem igår. Misstänkt vinterkräksjuka. Insjuknade så här långt är då Alvin, systers karl & min vän Josephines dotter Jackie.
Jag tyckte mej må lite konstigt igår morse & ville hem från sjukan så fort som möjligt, men det utvecklades inte till något annat än hunger. De är de bra med att vara matglad, man klarar sej tydligen från det mesta då. Man blir bara mer hungri istället.

Så Alvin lever på vätskeersättning tills han tar emot sondnäringen.
Igår var han en utslagen hjälte som sov mer eller mindre hela dagen & plötsligt hade dagen övergått till natt & han fortsatte sova gott. Inte konstigt då att han väljer att slå upp ögonen tidigt.

Gjorde just ordning lite frukost till mej själv & medan låg Alvin på mage på sin röda träningsmatta i vardagsrummet. Han vill ju helst ha sitt huvud till vänster när han ligger på mage. De är tungt att vrida huvudet åt höger.
Men efter träning på M&W har han faktiskt lyckats bättre med detta.
Så, till saken, när jag står & gör frukost börjar han snacka så fasligt så jag undrar vad han babblar om. Då ligger han med huvudet åt höger & nu ska han tydligen bara ligga så. & babbla & babbla.
& snutta på handen.
& kanske somna igen.
Jag gillar hans utvecklingsfaser. Gillar dom starkt.


dom rosa damernas nyårsfest




Nova hade dukat åt sej själv & sin vännina.


Dom hade riktigt trevligt kring matbordet.


& kramigt & mysigt.


Sedan bjöd dom upp till dans.


& Nova spelade dans spelet på Xbox Kinect.


På nyårsfest måste man bara doppa chips i dricka.


Sedan avverkade dom någon film också.





RSS 2.0