städa städa

Ikväll började jag städa. & utan att jag hunnit tänka efter började jag med en sådan där stor städning. En sådan där då man rensar garderober & allt sånt. Redan efter första rummet var klart kände jag en viss ånger, men man kan ju inte bara avbryta mitt i. Får se det som en sommarstädning. Inget bättre har jag ju heller för mej. Barnen har jag just lagt & T jobbar borta även denna vecka.
Så jag städar som kvällsnöje, det funkar det med!
Synd bara att jag inte vågar mej upp på vinden så jag kan ställa bort allt skräp. & söka efter A´s gammla sandaler som vi ska skicka ner till lilla A.
Som sagt är jag rädd för mörker. & där uppe finnes ingen hel lampa. & dessutom har jag sedan jag stapplade runt på en aningens kortare ben fantiserat om att en kvinna i vit klänning ska stå i fönstret där uppe.
Känns helt onödigt att ge sej på sådan hjärtklappning i afton.
Jag spara de tills någon följer med.
Dessutom har jag minsann ont i mina armar, i skelettet känns det som. Så jag borde väl inte bära heller? Det borde någon annan göra. Den där någon annan lär ju känna sej lurad när denne någon annan kommer hit imorgon.
Typ fadern min eller systerns karl.
Haha!!


fiskelycka & mamma firande

Vi har fiskat idag. Barnens första fisketur & vi hann på att testa två olika vatten. Först en sjö där N snabbt fick en gädda på kroken. En liten pojk-bebis-gädda. Ja, hon hann tydligen kika könet också innan pojk-bebis-gäddan släpptes tillbaka. Efter en stund förflyttade vi oss till T´s hemby. Där har farfar trollat fram en damm. En stor sådan. Hans trollstav är en grävmaskin & eventuellt andra redskap som kan behöva användas då man gör sej en damm. Där fick vi napp på napp. Aborrar.


Fina fisken de här!

Inspektera noga!

Med hjälp av pappa går de finfint att meta!

Sedan upptäcker jag till min fasa att N klappar mask. Herre min skapare, dom bör ligga i jorden. & dom borde absolut inte vidröras!

N & dammskaparen!

Aborre nr. hundraelfte i ordningen!

N i farten!

Några blommar plockade vi!

Syskonen!

Ja, sedan har det ju varit min dag idag. Utan att ha varit min födelsedag eller namnsdag. En dag jag deler med en hel del andra. Fast ingen annan delar dagen tillsammans med samma personer som jag.
& i år blev jag bjuden på en utsökt middag på hotell vingen!
Vilken familj, jo jag tackar!


veckans

Veckans bästa: Först & främst A´s nya rullstol! & att jag äntligen tycks få sätta upp N´s hår, hon har varit stark motståndare till det, men nu har vinden vänt!



Veckans lek: N bäddar om A & sedan snurrar hon honom i vår gunga från Ikea. Gungan var ett toppen köp!



Veckans mini-mamma: N är lika förtjust i lypsyl som sin mor!



Veckans sämsta: Våra rör. Ännu mer tak hos oss som måste bort & in med nya rör.


det där med hjälpmedel

Idag besökte vi vår första hjälpmedelsmässa. Mycket att titta på (& godis att stoppa i sej som alla utställare bjöd på). Vi var där främst för att kolla på en manick som heter innowalk. Det är en ståställning som tar steg åt en. Du tar dej inte framåt utan står stilla.

Nedan kan ni läsa ett utdrag från eofunktions hemsida om innowalk;

Innowalk – ett litet steg varje dag

Regelbundet användande av Innowalk® kan förbättra rörlighet, reducera spasticitet, förebygga smärta och bibehålla/öka ledrörlighet. Det kan också ge ökad blodcirkulation, hjärtfrekvens och anding och förbättra mag-tarmfunktion och sömnmönster.

Visst låter det onekligen bra?! Den skulle dessutom ersätta ståskalet eftersom denna fyller samma funktion, alltså att belasta skelettet & därmed göra det starkare. Men som texten lyder är det en manick som hjälper till på många områden.
Det är en dyr manick, närmare bestämt kostar den 150.000 kronor.

Jag har tidigare berättat om landstinget & deras hjälpmedels inköp. Att man först måste ansöka om rätt att testa de inköpta hjälpmedlet. Om det då inte passar måste man ansöka om rätt att testa ett annat.
Men det finns fler regler än så. Man köper inte in hjälpmedel som räknas som fritidshjälpmedel (som tex. om vi vill köpa en cykel som vi kan skjutsa A på, eller en special gunga till A) eller träningshjälpmedel.
Innowalk räknas som träningshjälpmedel. Alltså kommer den förmodligen aldrig att bli upphandlad. Därmed får man stå kostnaden själv.

Jag blir så förbannad att det kokar i kroppen. Vad tänker man? Att A på grund av sitt rörelsehinder ska måsta sitta i sin rullstol? & trots att hjälp finnes inte ska få de. Att en anledning är att det kostar för mycket. Men barn utan rörelsehinder kan man strö pengar omkring. Med fotbollskolor & allt annat. 

Sedan ska man som förälder till ett handikappat barn vara stenrik. Miljonär & mer där till.


Micke & Luiza, vi har mycket att stå i då ni kommer upp! Dags för lite krig. Dags att kämpa!


olycksdrabbad dag

Idag åkte jag & A tillsammans med vänner till Leos lekland. A blev ledsen i ögat när vi kom fram så vi beslutade att ta lunchen först så han kanske skulle bli glad igen. & visst blev han det, redo att leka & leva rövare.
Vi började med en rutchbana. & eftersom A gillar fart & fläkt gick det hem & han var på strålande humör igen. Sedan gick vi vidare till hoppborgen, sådana gillar han alltid. & idag var det samma visa. Vi hoppar tillsammans, jag håller honom under armarna & sedan hoppar vi för kung & fosterland.
Plötsligt snärtar det till & A drar upp sitt högra ben & vill inte stödja på det. Vi undersökte, kände & klämde & visst hade han ont i foten. Så vi fick avbryta leken & åka på akuten istället. Ja, egentligen är det ju vårdcentralen som gäller innan 17.00 men när man vet hur det funkar är det inte ens lönt att ge det ett försök.
På akuten blev vi väl omhändertagna & fick en väldigt bra doktor. Hon var trevlig & tog sej tid. Sedan pratade hon till A. Frågade honom vart han hade ont & han svarade. Hon brydde sej inte ens om mej, att fråga mej om jag trodde det stämde, hon gick helt på vad han svarade. Älskar sådant, människor som förstår att A förstår, att han också förmedlar sej, att det är hans kropp & alla dessa ledningar i kroppen som gör det svårare för honom ibland men att han inte förstår mindre för det! Hon var dessutom dotter till mannen som satte in A´s hockeypuck i magen visade det sej.
Hursom blev vi skickade på röntgen. Dom röntgade från höften & ner till foten.
Inga skador på skelettet tack & lov utan man kunde konstatera att det förmodligen handlar om en stukning. Att han trampat snett.
Älskade lilla pojke! Mitt hjärta höll på gå i tusen bitar på väg in till sjukhuset, jag fick så dåligt samvete & anklagade mej själv. Min älskade sambo & fina vän övertygade mej om att så inte alls var fallet. Snarare att jag är en god moder som hjälper A till att leva ett aktivit liv & hjälper honom göra de ting han älskar att göra.
Nu förstår jag det, men just då i bilen, grät jag av skuldkänslor.

Men han mår gott A. Det gör så klart fortfarande lite ont i foten, men han håller god min. Han önskar bara att han fick sova. Han har varit trött mest hela dagen.
Men här hemma blev det lite kaos efter middagen. Som förövrigt intogs tillsammans med min kära vän J & hennes dotter J & systeryster min & hennes U.
Efter middagen kom svägerskan & svärmor min på besök. & plötsligt smäller det till ordentligt här hemma. Vi undrar vart detta ljud kommit ifrån & plötsligt hör vi vatten som forsar.
Ja, då har plötsligt ett rör gått sönder i faderns lägenhet en trappa upp. Röret till hans diskbänk. Röret som gått sönder precis ovan våra proppskåp som sitter på väggen utanför vår toa.
Det har varit svart här ett tag. & det luktar inge vidare. Elektikerna befinner sej på plats. Men tydligen måste golv rivas. Något rädd blir jag dessutom för eventuell brand så jag föreslår brandvakt. Elektrikern menar på att vi inte behöver oroa oss, jag säger att jag inte litar på honom. Men vad vet jag. . .

Ja, sedan längtar vi till T kommer hem. Vi har saknat honom!

mina bästa vänner minus mina stora bästa vän

Tisdag kväll & jag har parkerat i soffan efter att ha lagt barnen. Vi har haft en helmysig kväll tillsammans. Tittat på unga mödrar & haft massagestund. Barnen har lekt tillsammans medan jag fick lite vettigt gjort som att renbädda sängarna. Vi har pratat om dagen som gått & dagarna som kommer.
Pussats & kramats.

Dagarna som kommer ser förövrigt ut som följer. . .
imorgon: möjligen leos lekland eller djurparks besök för mej & A.
torsdag: hjälpmedelsmässa på hjälpmedelcentum för hela familjen.
fredag: HÄMTA A´S NYA RULLSTOL! Sedan ska jag & N planera in något roligt tillsammans.
lördag: om fint väder planerar familjen fiske. N & fadern ska tydligen fiska hajar. Det säger N. Sedan blir hon nästan lite rädd för planerna hon lagt upp & avslutar med att säga "behöver inte". Det säger hon ganska ofta nu förtiden förövrigt.
söndag: oplanerad.




bra beslut belönas

Ikväll är jag tacksam. Jag är så jäkla tacksam. Jag är så förbannat tacksam.

Ikväll är jag stolt. Jag är så jäkla stolt. Jag är så förbannat stolt.

Jag är glad för att jag & T tog beslutet att åka ner till Göteborg & testa Move&Walk. Att tillsammans med A få lära oss denna form att träning.

Ikväll har ännu mer hänt. A har gjort ännu mer framsteg!

Gott somnar vi i kväll, vi somnar med ett leende på läpparna!


tändernas doktor

Jag & A har varit i Umeå idag för ett besök hos tandläkaren. Besöket slutade lite tråkigt, men i övrigt är A verkligen jätteduktig! Från att inte ens velat att någon ska röra runt hans mun gapar han stort & låter tandläkaren pilla på tänderna.
Slutet blev som sagt dock dåligt & jag hoppas innerligt att han glömmer bort det till nästa gång.
Det är nämligen så att en hörntand varit på väg fram i över år nu. Så idag bestämde tandläkaren att den skulle röntgas för att se ifall tanden såg bra ut. Så att problemet inte låg i tanden så att säga.
Första bilden var så klart ingen höjdare, att bita på den där lilla plast grejen var inte roligt men det gick i alla fall rätt okej.
Dock fick man inte med roten på tanden så en ny bild var tvunget att tas.
Det var då det blev jobbigt & resulterade i många tårar & en väldigt svullen läpp.
Han lyckades nämligen bita fast underläppen också, vilket jag inte såg då han satt i mitt knä med huvudet rakt fram. Tandläkaren observerade inte det heller. Reaktionen blev då att A bet ihop ännu mer, både plastbiten & läppen.
Så läppen svällde upp rätt ordentligt. Han fick välja två leksaker som lite plåster på såren & för att han varit så väldigt duktig! En ring & en tattuering fick det bli.
& en isglass på den stora läppen sedan.
I bilen på väg hem pratade han med fadern sin i telefonen & oj vad han tyckte han skulle tycka synd om honom. Samma sak när mostern kommer hem från jobbet. Då ligger han i soffan & ser väldigt bedrövad ut så hon fick minsann pyssla om lite & prata med sådan där barnslig röst & ligga nära. Då flinade han gott!

Hursom ligger inte problemet i tanden som det såg ut på bilderna. Så vi avvaktar ett halv år till. Då kallas vi åter & har den inte tittat fram då tar man nya beslut på vad som skall göras. 

I övrigt väntar städning. Jag vill egentligen inte. Men packningen måste verkligen komma ur resväskorna. Sedan är det lite plock här & där.
T är borta till onsdag kväll då han är på annan ort & jobbar. Så jag & barnen huserar själva. N är rätt trött efter en dag hos dagmamman så det blir nog en tidig kväll för henne. A sover sedan 15.30. Så han lär nog vara uppe tills jag slår igen ögonen.

bakom pappas solglasögon




vi bjuder!


Under vår avskedsfest i Göteborg. Micke, T & en pappa jag tyvärr glömt namnet på. Dom sjöng & spelade fint för oss andra.

På Liseberg. N shoppade väskan & kaninöronen. Hon sade att det kostade 5 kr, det stämde inte riktigt.

A lånade lilla A´s vagn så han kunde sova. Just när detta kort togs var han dock piggelin.
(På tal om lilla A så är N så rolig när hon pratar om honom. Hon säger alltid så här; Alla, lill Alla (läs: Alvin, lill Alvin) Så här lät det t.ex. varje morgon; Hej Alla, lill Alla! Hon kunde inte bara säga lill Alla direkt. Gullunge!)

Sommarsmutsig runt munnen!

Just när vi startat resan hemåt. Sötnos!


nova & jackie

Idag kom J & J för att hälsa på oss. Stora J, alltså mamman i sällskapet, hade fått en väldigt stor mage. Ja, de ligger ett litet syskon där i. Ett syskon till lilla J, som inte är så liten längre.



hemma

Klockan 01.00 landade vi här hemma i natt. Något trötta men på glatt humör i alla fall. N som sovit ett par timmar blev alldeles fnittrig & sade en massa roliga ting. Så mor & far fick skratta sej tårögda.
Resan gick helt okej. N sov rätt mycket. A däremot lyckades inte komma till ro någon längre stund. Åka bil är ingen höjdare.

Idag har vi packat ur bilen, mycket längre har vi inte tagit oss med packningen. Att packa upp må vara det tråkigaste med att resa. Lite har i alla fall hamnat på rätt plats igen, men låter resten vara till imorgon.
I övrigt har vi spenderat mycket tid utomhus. Sedan har hockeyn höjd taket på huset. T & A kikade tillsammans med T´s kompisar.

Nu sover dom små. N somnade i min famn så där helt plötsligt. Det blir utan tvekan veckans höjdpunkt, mysigt!
T har åkt i väg med kompisarna på partaj.
Jag lutar mej tillbaka & njuter av att vara ensam!

för dom är det bästa jag har


dom vackra fastnar alltid på bild

Här bjuds det på lite bilder. Både från igår & några dagar innan. I övrigt ligger A för att sova, han vaknade 03.30 i natt. N är på gång eftersom hon tog en redig sovmorgon.


Med håret åt alla håll är vi vana att se N.


Trött grabb efter shopping.

& i piggare tillstånd.

N ute i lekparken på gården här.

Ett litet bevis på hur stadig A blivit för er som känner honom. Hans huvud lutar alltså inte mot mej utan han håller det själv.

Pappamys

Pappamys

Att vila är viktigt också!

Alla utom mor.

N hade godisdag på en onsdag igår!

Här käkade vi pizza & drack gott igår!

Mer bilder är att vänta, men nu finnes ej mer tid.


avskedsfest

Vädergudarna måste hört våra planer om avskedfesten eftersom det varit strålande väder idag med härlig värme. Vilket resulterat i att vi spenderat mest hela dagen ute & just kommit in för att lägga barnen.
Vi åt pizza i gräset, drack gott, skrattade & surrade & bjöds på musik. Två harar fick vi se också, dom bara skuttade omkring här på området. Jag blev impad & dom flesta andra skrattade åt mej & undrade ifall jag aldrig sett en sådan. Alla tycks ha sådana hoppandes lite här & där hemma hos sej.
Alla barnen stannade uppe längre än vanligt & njöt dom också.

Många bilder har blivit tagna under dagen & imorgon finns dom för visning här på bloggen.

Träningen gick som en dans idag dessutom. A var verkligen jätteduktig! Nog för att han var en aningens arg i början, men det släppte.

Godnatt från oss då!

kvällsrapport

Idag har jag packat lite. Det känns vemodigt. Denna månad har varit så lörorik, så rolig & så intressant.
Kommer sakna alla fina föräldrar & barn som vi umgåtts med.
Imorgon har vi planerat en avskedsfest. Vi käkar pizza & dricker något gott. Efter träningen. & på torsdag efter träningen åker dom flesta till Liseberg för lite roligt. På fredag ska A filmas klockan 11.30. Sedan åker vi hem. Alltså ingen träning den sista dagen.
Träningen idag gick förövrigt bra. Dock lyckades inte conductorn (tränaren) få A till att göra något idag. Direkt till hon försökte gav han upp & bara stirrade. Det var mamma som gällde!
N har varit vresig större delen av dagen, det var först nu på sen eftermiddag som hon sken upp igen.

Någon dag innan fredag ska vi prata med conductorn som sköter grupperingen för att eventuellt boka in en ny träningsperiod. Men som det lät idag kommer det i så fall redan bli i september.


Nova & Pojke

N fick en söt liten pojkdocka igår. Hon leker med honom nu medan jag sitter här & skriver. Det är helt fantastiskt att kika på henne. Hon leker som om det bara var hon & Pojke (ja, han heter så säger hon) i rummet. Hon nattar, dom leker, dom dricker kaffe. Hon pratar & skrattar med honom. Hon sjunger ibland också. Sångerna från A´s träning. Underbart!

besök nr 2 på liseberg

Vi hade en sådan bra idag igår. Lill familjen började förmiddagen med att ta det piano. Sedan bussen in till Nordstan för att möta upp släktet för shopping. Något förtvivlat fann jag inget att sätta på min kropp utan istället blev det två böcker. Kläder till barnen fann jag såklart dock.
Vi käkade middag & därefter stack vi på Liseberg igen. Där kan man nog vara hur många gånger som helst utan att hinna med allt.
& eftersom vi tog oss i kragarna igår & köpte en ordentlig kamera kan jag denna morgon bjuda på ett par bilder från gårdagen.


A blev målad som en drake. & det tyckte han var toppen! Gladare kille fick man leta efter!



Eftersom storebror vågade tog N mod till sej & målade sej också!

En höjdar karusell (som dessutom är gratis)

Detta var en rolig en. Man åkte både upp & ned & snurrade. Precis vad A gillar!

Pappa & N åkte också. N skrev efter mera mera mera!


Den där kaninen var skräckinjagande tyckte N. A tyckte han var skita rolig men tyvärr tog vi inga kort på mötet med vår kamera utan det var syster som skötte fotograferingen vid det tillfället.

LillaBUS

Men blir lite trött efter en stund (N somnade & sov sedan någon timme)

A höll sej vaken under hela besöket.

Idag tar vi det piano på morgonen också. Vi kom inte i säng fören 23.30-00.00. T önskar därefter att återigen besöka Liseberg. Jag röstar dock på shopping. Återstår att se vad det blir. Aningen båda eller så delar vi helt enkelt på oss.


resultat

Jag måste även förtälja att A lärt sej enormt mycket under dessa 3 veckor. Både hans rygg & nacke har blivit så mycket starkare & stadigare. Han parerar när han är på väg att trilla åt något håll, han kämpar med att få upp huvudet när han sitter mot något & han kan nu vara i sin gåstol i närmare 1 timme & galant hålla upp sitt huvud (han knatar även på bra i den). Dessutom har han börjat vrida huvudet mer åt höger än vad han tidigare gjort, både i sittande & liggandes på mage.
Imorgon ska jag haffa personen som håller i grupperna för att förhoppningsvis kunna boka in en träningsperiod efter sommaren också. Den infaller som det låter från slutet av november till slutet av december.

Ett bra träningssätt tillsammans med en son som tycks övervinna allt i sin väg. Det kan inte bli annat än bra!


LISEBERG!

På förmiddagen anlände syster min, hennes U, min faster & hennes N. Vi överraskade dom på hotellet där dom skall husera denna helg. Eftersom det inte var någon träning idag på grund av denna röda dag hade vi hela dagen att spendera på annat håll. Vi beslutade att besöka liseberg & vad trevligt vi sedan haft!
A började med att åka tekopparna med mor & far. Två gånger i rad. Det var så roligt tyckte A att han var i gasen i en timme efteråt. Vi hade helst velat åka en lite mindre berg&dalbana (med lite fart i) med honom men trots att han hade längden inne fick han inte åka i vårt knä. I tekopparna gick det bra att han satt själv då det fanns utrymme för oss att sitta på var sida om honom för att ge stöd.
N åkte på en häst som åkte runt, runt & det var en höjdare tyckte hon. Jag & U åkte balder. N visade så fint efteråt hur jag sett ut = hon gapade stort. Det vill säga att jag skrek mej igenom hela färden.
Sedan spelade vi en massa också, eller karlarna rättare sagt. T vann en stor förpackning ballerinakex, 2 chipspåsar & 5 plopp.
Efter si så där 5 timmar gick vi tillbaka till hotellet som ligger rakt över gatan, Gotiha Towers. Det är inget litet hotell utan innehar hela 23 våningar. Dom har en hiss i enbart glas (därmed en vacker utsikt att titta på) som går i en väldans fart. Den testade vi åka & A stod & höll sej i ett handtag & skrattade 3 vändor. Jag kan nog säga att A tyckte hissen var roligare än tekopparna. Så vi får åka några fler vändor under helgen.
Hursom käkade vi middag där & surrade ett par timmar innan vi tog bussen tillbaka hit, "hem". N somnade på bussen & lades i säng sovandes. A var något i gasen men slockande för en stund sedan.
Imorgon ska vi in till Backaplan (ett litet centrum nära där vi bor) för att leta en bärsele till A. Eftersom vi inte hann få den nya rullstolen innan vi åkte får vi mest bära A. & det blir rätt tungt för armarna. Ja, rullen vi har nu avskyr A & blir stel som en pinne.
Någon gång under dagen kommer släkten hit för att passa N medan A, mor & far tränar (& möjligen någon som vill följa med på träningen). När träningen är över drar vi nog till Nordstan för lite shopping & en god matbit.

På återseende!
P.S Bilder från dagen kommer någon gång i början på nästa vecka då syster/fotografen skickat över bilderna!

en busig son!

Vi har alldeles precis kommit "hem" & lagt barnen. Dom sover inte riktigt ännu. A smaskar lite & N lägger dockan till rätta.
Vi har varit & ätit middag ute tillsammans med våra ny vänner som vi haft turen att träffa här. Vi var alla rörande överens i afton om att det känns som vi känt varandra mycket längre än dessa två veckor.
& på tal om dessa två veckor, tiden här nere bara rusar iväg. Dagarna går skrämade fort & jag måste erkänna att jag blir lite ledsen när jag tänker på vår hemfärd på fredag nästa vecka. Jag tror jag inte riktigt vill åka hem redan då. Det är så intressant att vara här. Så enkelt att vara här.

Jaja, hem måste vi till slut i alla fall.

Träningen idag gick väl si så där idag. A bestämde sej för att bli spagetti & inte alls sitta ordentligt. Utan istället hänga med huvudet. & eftersom han varit en stjärna på att sitta dom senaste dagarna bestämde jag mej för att säga till på skrapen, jag sade; nu får du faktiskt skärpa dej A, detta är inget spa. Vi är faktiskt här för att träna & du kan sitta bra.
Då skrattar ungen mej i ansiktet!
Nya övningar var det också idag. Barnen skulle försöka blåsa ut ett ljus bland annat när dom satt på en pall runt ett bord. Framför sej hade dom en spegel för att se sej själva. Sedan fick dom även lite gott att äta. Dom skulle först räcka ut tungan för att smaka & sedan skulle vi smeta på underläppen & dom skulle slicka bort det. Men först & främst fick dom välja vad som skulle äta. A valde mellan kolasås & jordgubbssås, han valde det sist nämnda & klarade ätningen utan problem.


halsen i alla fall

A ligger för att sova lunch. Idag blir det äntligen träning igen (ingen feber sedan klockan 05.00 igår morse)! N & T är ute i lekparken. Jag ska städa rummet lite & fortsätta vara livrädd för silverfiskarna som tydligen finns på vår toa (T såg en i natt).

I alla fall. Vi var åter på barnakuten på drottning silvias barnsjukhus igår för att utreda febern. Det visar sej att det trots allt är halsen som är problemet. & jag får blir arg på mej själv. A sa ju att han hade ont i halsen. Jag borde legat på dom andra doktorerna mer när dom kollade. Men eftersom A inte är allt för villig att få en pinne i halsen så kollade dom bara snabbt. Men doktorn igår gav sej inte (direkt hon berättade för A vilka undersökning hon skulle göra & nämnde halskoll snörpte han igen munnen).


det ska ni veta. . .

att mitt humör inte blir bättre av att jag endast sovit 3 timmar i natt & vaknar & upptäcker att A har feber igen.
Idag åker vi in på sjukan för ännu en kontroll. Börjar fundera om det kan röra sej om läkemedelsrelaterad feber.
Återstår att se. Men att jag är en hönsmamma av rang när det kommer till sjukdom är inget att dölja. Det är så det är. Jag är livrädd för minsta lilla sjukdomstecken.


deppad

A va rätt sliten igår. Trött så där men kring 17.30 vaknade han till & blev sitt vanliga jag igen. Imorse var han på topp. Men där vid 10.00 kom febern tillbaka. Jag är så deppad att jag gick i säng klockan 12.00 & sov till 15.30.
Jag är på dåligt humör & äter choklad. Har även beställt jordgubbar med T som är på affären med N & M & hans son A.
Eftersom barnen måste ha varit feberfria i 24 timmar innan dom får träna igen blir det alltså ingen träning imorgon heller.
SATANS HELVETES SKIT JÄVLA SJUKA! Precis så känns det!

ekot

Tappade just en burk med plommonpure i golvet här inne på rummet. Reaktionen blev att jag svor, satan för att förtälja hela historien. Numera går man ju runt med ett eko hela tiden.
Så bakom ryggen hördes en liten stämma säga satan.

Jaja, det gäller bara att avdramatisera det hela så varar inte det roliga lika länge för lill-ekot.

fortsatt sjukdom

Febern håller i sej & jag förbannar all sjukdom. Herregud, helt ärligt, kunde ingen annan drabbas denna gång?
Blir vilodag även denna dag med inhalationer, febernedsättande & vatten i mängder.
Man blir lite stressad känner jag, det är mycket pengar som är betalda för denna träning & man vill vara med varje dag. Men möjligen är jag med på träningen idag bara för att observera & lära mej mera.

Hursom sitter jag nu samtidigt & matar herr sjukling med lax, potatis, brocoli & morötter. Vi har köpt en ångkokare som man sedan bara vänder på & mixar all mat. Väldigt smidigt & det är roligt att testa ge A vanlig mat för en gångs skull (ja, de sker fortfarande i knappen).
Lillan håller sej nära mej med snutten & täcke i högst hugg. Känner hon sej lite hängig också kanske? Eller så tar den tidiga morgonen ut sin rätt helt enkelt.
A spelade då mamma ett spratt igår då jag frågade om han hade ont någonstanns. Det hade han minsann. Jag frågade då om det möjligen var magen som gjorde ont. Jo de va det. & det gjorde tydligen väldigt ont, tills han började flina & erkände att han ljugit. Men halsen ömmade & det var inget påhitt, men det kändes tydligen bättre imorse. Så kanske det trots allt är på väg att vända.
Vi fortsätter hålla tummarna att helgen ska räcka som krya-på-sej-tid.

foton, håll till godo

Här kommer några bilder vi tagit så här långt (usch, vi är verkligen dåliga på att komma ihåg att fota). . .


En kväll då vi var ett gäng som grillade. Observera A´s nya skor (nike, skita snygga)

På Universeum, hur häftigt som helst!





Området där vi huserar

N i väntan på bussen


skolka

Idag får A hoppa över träningen då han tempade lite på morgonen. Han får istället vila upp sej ordentligt idag för att kanske vara på topp imorgon.
Vi har hursom varit in till centrum där vi träffade en doktor som samarbetar med M&W. Lungorna lät fina, halsen såg fin ut. Bara ena örat som var lite, lite rött i.
Fick antibiotika utskrivet ifall febern håller i sej, då påbörjar vi en kur helt enkelt.
En salva till ögonen också, eftersom han åkt på ögonlocksinflammation igen. Vilken dunder medicin, dirket vi hämtade ut den fick han sej första dosen & redan är det röda borta.
N har redan slocknat här brevid mej fasten hon sade att hon skulle ute & leka med barnen. Det tar på krafterna att bege sej på äventyr. Vi åkte taxi till doktorn, första gången för Lillan & oj vad hon tyckte det var skrämade från början (ja, trots att det är en helt vanlig bil).

Nej, nu ska jag också lägga mej för att vila en stund.

vi lever fortfarande

Somnade kring 20.00 i afton men vaknade nyss av att T var in på rummet för att starta A´s nattmat. Tänkte jag skulle meddela er om att vi fortfarande lever & att vi trivs här nere.
Träningen går framåt för A men det börjar ömma i hans stackars kropp. Han använder muskler han tidigare inte använt så träningsvärken kommer som ett brev på posten.
Senaste två dagarna har han varit mycket ledsen under träningen så vi har mest myst & tittat på. Men han kämpar väl & idag fick han upp sitt huvud bra i sittande!
Förmodligen kommer vi att boka in oss på en träningsperiod i november också. Man rekomenderas att komma fort efter första träningesperioden så att barnen kommer ihåg vad man gjort. 

Det är enormt mycket att ta in. Både för barnen & föräldrarna. Tips under träningarna. Råd från föräldrarna. Huvudet går på högvarv & jag kan utan problem somna med barnen på kvällarna.

 

orkar aldrig blogga här nere

Jag vill verkligen hålla er alla uppdaterade. Men tiden & intresset för dator är inte så stort här nere. Idag har familjen varit på äventyr. Nämligen Universeum (nära till ert hotell, syster/urban & faster/nisse föresten).

Men hursom, nu är vi helt slut. Eller N har sovit i vagnen så hon är piggelin. Ialla fall orkar jag inte blogga. & ikväll hinner jag nog inte då vi ska grilla med några andra föräldrar & barn.

Strålande sol idag by the way, ljuvligt!

RSS 2.0