mediciner

Alvin var väldigt spastisk igår. Denna dag börjar där gårdagen slutade. Så jag ringde barn2 för att få veta vad koncentrationsprovet på hans ena (gammla) epilepsimedicin ligger på. Alltså mängden i blodet. 430.
Det är det lägsta på länge. Trots att vi höjt dosen, trots att han rasat i vikt. & nu, trots den låga koncentrationen (& att vi håller på plocka bort epilepsimedicin nr.2), krampar inte pojken (TACK TACK TACK!). Hur funkar egentligen mediciner? Det är ju för *** en omöjlig jungel.
Hursom, varför jag ville veta svaret är att medicinen även funkar lite som muskelavslappande. Så kanske dosen i hockeypucken behöver ändras. Höjas. Jo, då kommer vi till nästa problem. Eftersom han fortfarande (!) är rosslig kommer dom på neruromottagningen inte gå med på en höjning. Detta för att då kan det bli en överdos när han är frisk. Dom menar på att Alvin blir spastisk när något är fel. Om han har ont, är sjuk osv. Höjer man då hockeypucken & sedan försvinner rosslet & han av sej själv blir mindre spastisk kan det bli för mycket medicin = överdos.
Men, då är frågan vart detta rossel kommer ifrån! Är det för att han är mer spastisk? Är det en biverkning på en medicin? Är de sjukdom? & hur länge ska han måsta dras med det?
Väntar på samtal från doktor. Ställer in mej på att hamna på sjukan igen. Om inte barn2neuromottagningen.
Då blir det bara en bonus om vi får stanna hemme.

Ja, detta har varit en slitsam månad. Den värsta på väldigt, väldigt länge. Går ständing på spänn. Oron guppar i magen från morgon till kväll & fortsätter hela natten. Ja, jag är less. Jag ser liksom inte ljuset i tunneln. Det känns just nu som det kommer fortsätta i all evighet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0