rulle rulle rulle

A´s arbetsteraput ringde nyligen. Hon hade något trevligt att förtälja. Nämligen att vår ansökan om att A ska få testa en annan rullstol har gått igenom.
Ja, så här är det. Landstinget köper in vissa hjälpmedel som därmed finns i sortiment. Dom påstår att man väljer den som anses bäst, jag vill gärna tro att det handlar om kostnaderna. Men det behöver vi inte gå in på nu.
I alla fall måste alla testa de hjälpmedlet som är upphandlat först. Även om man vet att det inte kommer funka. Man kan tydligen aldrig gå förbi den regeln har arbetsteraputen sagt. Inte ens i de fall då arbetsteraputen vet att det inte kommer funka.
Så först skickar man in en ansökan om att man vill testa t.ex. en rullstol. När man får ett beslut på det får man testa den inhandlade. Man tar hem den & ser hur det funkar.
Är det då så att det inte funkar måste en ny ansökan skickas för att man ska få rätt att testa en annan.
& det är vad A ska få göra i nästa vecka. Det gick ovanligt fort att fatta detta beslut vilket gör mej varm om hjärtat. Äntligen kanske dom förstår oss?
Denna nya rullstol har mer stöd för ett bra sittande för A. Hans rygg har börjar bli krokig & vi behöver göra allt för att det inte ska bli värre. Den har mer tillbehör som A har användning av.
Ja, nu håller vi bara tummarna att det blir bra. Att det ser bra ut vid utprövningen & att han sitter som en gud i den.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men grattis,vad glad jag blir för A:s skull!!!=)

2010-03-30 @ 17:58:35
Postat av: Anna Svensson Crona

Va bra. Hoppas nu A kommer få det bra i den.

2010-03-31 @ 15:22:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0